search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:54
MENU CLOSE

Χαρδαλιάς: Μεγαλύτερη φωτιά αυτή τη στιγμή στη Ρόδο, όπου όλος ο κρατικός μηχανισμός δίνει μάχη (Video)

01.08.2021 23:45
Nikos Xardalias_new

«Δεν μιλάμε για κλιματική αλλαγή, αλλά για κλιματική απειλή», τόνισε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας για τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία 24 ώρα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι μέσα σε δύο ημέρες έχουν ξεσπάσει 116 φωτιές, εκ των οποίων 60 την Κυριακή. Όπως τόνισε, τις αρχές απασχολούν αυτή την στιγμή, οι φωτιές σε Ρόδο και Έβρο.

«Σήμερα είχαμε 60 πυρκαγιές, αν υπολογίσετε και 56 εχθές, σύνολο 116 φωτιές είχαμε μέσα σε δυο μέρες. Η Ρόδος, ο Έβρος μας απασχολούν, με τη μεγαλύτερη φωτιά αυτή τη στιγμή στη Ρόδο, που όλος ο κρατικός μηχανισμός δίνει τη δική του μάχη. Υπήρξε ανάγκη να ρίξουμε νερό με τα εναέρια μέσα για να σώσουμε κάποιες περιοχές και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βραχυκυκλώσουν τα καλώδια της ΔΕΗ και να προκληθεί black out! Τα συνεργεία κάνουν τεράστια προσπάθεια αποκατάστασης και πιστεύουμε σύντομα να έχει ρεύμα ένα πολύ μεγάλο μέρος του νησιού», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Υπάρχουν δυο μέτωπα. Είναι μία δύσκολη φωτιά που μας απασχολεί εδώ στο κέντρο επιχειρήσεων! Δεν μιλάμε για κλιματική αλλαγή, αλλά για κλιματική απειλή», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Στους οκτώ οι νεκροί από τις δασικές πυρκαγιές – Έκκληση στην ΕΕ για βοήθεια (Video)

Άντονι Μπαράχας: Διασημότητα του TikTok, υπέκυψε στα τραύματά του μετά από πυροβολισμό

Η Ουάσιγκτον θα δώσει «την αρμόζουσα απάντηση» για την επίθεση στο τάνκερ Mercer Street

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24