search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:38
MENU CLOSE

Έβρος: Η απάντηση της Αθήνας στο τουρκικό διάβημα

01.08.2021 14:14
YPEX

Απορρίπτει κατηγορηματικά η Αθήνα τις τουρκικές αιτιάσεις για το φερόμενο επεισόδιο στον Έβρο.

Απαντώντας στο τουρκικό διάβημα, η Επιτετραμμένη της Αθήνας στην Άγκυρα «απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο» και «επισήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

H απάντηση της Αθήνας μεταδόθηκε ως έκτακτη είδηση από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα

Ελληνικές πηγές είχαν διαψεύσει από νωρίς τα τουρκικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για νεκρό Τούρκο, στον Εβρο, από ελληνικά πυρά.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο 43χρονος έπεσε νεκρός, χθες Σάββατο, στην τουρκική όχθη του Εβρου, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης, από πυρά ανδρών «που φορούσαν πολιτικά».

Όπως ανέφεραν, ο Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο. Ο Σενέρ είπε σε τουρκικά ΜΜΕ, ο θάνατός του Ντουγκούν ήταν ακαριαίος.

Ελληνικές πηγές τόνιζαν πως το συμβάν έγινε στην τουρκική πλευρά του Εβρου κατά τη διάρκεια εμπλοκής διακινητών μεταναστών.

Δένδιας: Η Τουρκία αποτελεί πλέον τη μειοψηφία του ενός

«Η Τουρκία οφείλει να αντιληφθεί ότι τυχόν κλιμάκωση των προκλήσεων θα επιφέρει μεγάλο κόστος για την ίδια, τόσο διπλωματικό όσο και οικονομικό» διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως είναι γεγονός ότι υπάρχει μια σχετική ύφεση στο Αιγαίο τους τελευταίους μήνες, χωρίς να απουσιάζουν, όμως, παντελώς οι προκλήσεις και προσέθεσε: «Αυτή, όμως, είναι μια επιφανειακή μόνο αποτίμηση της κατάστασης. Η ουσία είναι ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ των θέσεων των δύο χωρών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Τουρκία αρνείται να αποδεχθεί ως βάση επίλυσης οποιασδήποτε διαφοράς το Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα το Δίκαιο της Θάλασσας».

   Αντιθέτως, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, η Τουρκία συνεχίζει να συμπεριφέρεται με κανόνες που ίσχυαν τον 19ο αιώνα, απειλώντας με πόλεμο τη χώρα μας εάν ασκήσουμε τα αναφαίρετα δικαιώματα μας και επιθυμεί να εφαρμόσει τη λεγόμενη «διπλωματία της κανονιοφόρου». «Δυστυχώς, ορισμένοι κύκλοι στην Τουρκία αρνούνται να αποδεχθούν ότι ζούμε στον 21ο αιώνα και ότι το έπος των αυτοκρατοριών, συμπεριλαμβανομένης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, έχει περάσει ανεπιστρεπτί» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Διαψεύδει και η ΕΛ.ΑΣ.

Με ανακοίνωσή της διαψεύδει και η ΕΛ.ΑΣ. τα τουρκικά δημοσιεύματα.

«Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Έβρο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία-φωτιές: Ο Ερντογάν πετά… τσάι στους πυρόπληκτους – Άγριες αποδοκιμασίες στον Τσαβούσογλου (Videos)

ΗΠΑ: Χιλιάδες Αμερικανοί κινδυνεύουν με έξωση – Έληξε το «μορατόριουμ» λόγω covid

Κορωνοϊός: Στα αζήτητα χιλιάδες δόσεις εμβολίων στη Γερμανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:38