search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:57
MENU CLOSE

«Βόμβα» Γώγου: Κανονικά χρειάζεται εργαστηριακό τεστ για να ψωνίσουν οι ανεμβολίαστοι (Video)

01.08.2021 12:58
self testing_new

Για το ενδεχόμενο διενέργειας εργαστηριακών τεστ δύο φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους μίλησε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ Παρέα», ο καθηγητής εξήγησε πως «αν δεν εμβολιαστούμε δεν μπορούμε να αποκλειστούμε από το να πάμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ ή δεξιά και αριστερά. Θα πρέπει λοιπόν να μπούμε σε μια διαδικασία ελέγχου για λόγους υγειονομικής ασφάλειας».

«Αν αυτό θα γίνει πριν μπούμε ή αν θα γίνει -φυσικά δύσκολο, δύο φορές την εβδομάδα να κάνει κάποιος τεστ για να μπορεί να έχει μια σχετική ασφάλεια ότι δεν μεταδίδει και ότι δεν είναι θετικός, θα μπούμε και σε αυτό, αλλά είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, το καταλαβαίνετε και καλό είναι να το αποφύγουμε», συνέχισε, διευκρινίζοντας την πολυπλοκότητα που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη.

«Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να κάνει κανείς ένα rapid test για να πάει να ψωνίσει – γιατί έτσι πρέπει να κάνει, γιατί μέσα στο μαγαζί δεν μπορεί να μπει κανείς και να είναι θετικός με τη Δέλτα και να μεταδίδει δεξιά και αριστερά ακόμη και στους εμβολιασμένους», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Όπως εξήγησε ο Χαράλαμπος Γώγος ιδανικά πριν αρχίσουν να λειτουργούν μεγάλες δραστηριότητες το φθινόπωρο θα πρέπει το ποσοστό των εμβολιασμένων να έχει φτάσει στο 60% με 70%. 

Εξήγησε την πολυπλοκότητα που δημιουργείται από την κατάσταση με το 60% των πολιτών εμβολιασμένο και τους υπολοίπους «να τρέχουν να κάνουν τεστ πριν μπουν σε κλειστά καταστήματα» καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί και προβληματικό για την καθημερινότητα. «Είναι πολύ απλό να εμβολιαστούμε και να τελειώνουμε», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Αρναούτογλου για καύσωνα: Κορύφωση Τρίτη – Τετάρτη – Και νέα άνοδος θερμοκρασίας το πρώτο 10ημερο του Αυγούστου

Σεισμοί Νίσυρος: «Ευτυχώς είναι στο θαλάσσιο χώρο», λέει ο Ευθύμιος Λέκκας (Video)

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Ραγδαίες εξελίξεις – Προκαταρτική έρευνα για τους 2 αστυνομικούς διέταξε η Εισαγγελία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:57