search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 15:43
MENU CLOSE

Φωτιά στη Ρόδο: Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών

05.08.2021 09:15
RODOS_NEW

Συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η αυξημένη επιτήρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή που εκδηλώθηκε η φωτιά στη Ρόδο, η οποία έκαψε περίπου 10.000 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης.

Στην περιοχή παραμένουν και σήμερα πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ αυξημένα μέτρα επιφυλακής υπάρχουν και στις άλλες δασικές περιοχές του νησιού, καθώς υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Οι δασικές περιοχές που κάηκαν θα κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για την οριοθέτησή τους.

Παράλληλα, έχει φτάσει στο νησί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, το οποίο θα καταγράψει τις ζημιές στον πρωτογενή τομέα, που εκτιμάται ότι είναι αρκετές.

Συγκεκριμένα, έχουν καεί εκατοντάδες ελαιόδενδρα καθώς και άλλα δένδρα, 400 κυψέλες και 40 παραγωγικά ζώα, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή.

Ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, σε ανακοίνωσή του, ενημερώνει τους κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων Καλλιθέας και Πεταλούδων, των οποίων τα νοικοκυριά επλήγησαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε την 1η Αυγούστου, ότι στα δημοτικά καταστήματα όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και στα ΚΕΠ όλης της επικράτειας μπορούν να συμπληρώσουν:

Αιτήσεις Χορήγησης Επιδόματος για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής εφόσον έχει πληγεί η κύρια κατοικία τους.

Αιτήσεις Χορήγησης Επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών εφόσον έχει πληγεί η κύρια κατοικία τους.

Μετά την κατάθεση της σχετικής αίτησης, ειδική επιτροπή του δήμου θα διενεργήσει αυτοψία στις πληγείσες κατοικίες και θα εκτιμήσει το ύψος του επιδόματος, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία (ΚΥΑ 33862 – ΦΕΚ Β 1699/16.5.2019).

Οι αιτήσεις κατατίθενται σύμφωνα με την προβλεπόμενη προθεσμία έως και έναν μήνα από την εκδήλωση της θεομηνίας, δηλαδή έως τις 31 Αυγούστου.

Η χορήγηση των επιδομάτων γίνεται σύμφωνα με τη νομοθεσία μόνο για κύριες κατοικίες, όπως αυτό αποδεικνύεται από τα σχετικά φορολογικά δικαιολογητικά και πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής πίστωσης του υπουργού Εσωτερικών προς τον Δήμο Ρόδου.

Διαβάστε επίσης:

Λέκκας: Πάμε σε εφιάλτη διαρκείας τον Αύγουστο – Ετοιμότητα για τις πλημμύρες

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις, ζημιές σε δεκάδες σπίτια

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Μια ανάσα από τον αρχαιολογικό χώρο οι φλόγες – Εκκενώθηκαν περιοχές – Ανοίγονται αντιπυρικές ζώνες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 15:42