search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:03
MENU CLOSE

Νεκρός από ανακοπή στο εργοστάσιό του στο Κρυονέρι ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος

06.08.2021 16:46
Untitled design (6)

Τον Κωνσταντίνο Μίχαλο παρέλαβε το ΕΚΑΒ από το εργοστάσιό του στο Κρυονέρι μετά από ειδοποίηση από τη σύζυγό του

Νεκρός από ανακοπή στο εργοστάσιό του βρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Κων. Μίχαλος εντοπίσθηκε από τη σύζυγό του, χωρίς τις αισθήσεις του στο γραφείο του στο Κρυονέρι και διακομίσθηκε στο ΚΑΤ.

Ποιος ήταν

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος (1960 – Κρυονέρι Αττικής, 6 Αυγούστου 2021) ήταν Έλληνας επιχειρηματίας που διετέλεσε πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Γεννήθηκε το 1960[2] και ήταν γιος του βιομηχάνου και πολιτικού Χρήστου Μίχαλου, (ο οποίος ανέλαβε σημαντικές πολιτικές και διοικητικές θέσεις κατά την περίοδο των δικτατορικών κυβερνήσεων 1967-1973). Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Essex (Μ. Βρετανίας) και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα οικονομικών εφαρμογών στο London School of Economics.

Το 1988 ανέλαβε την διοίκηση της οικογενειακής εταιρείας SWAN Α.Ε. Το 1993 εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ και το 2006 πρόεδρός του. Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής. Την περίοδο 2004-2005 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης. Την περίοδο 2005 – 2006 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ενώ το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Το 2008 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ. Τον Δεκέμβριο 2011 επανεξελέγη για 4 έτη πρόεδρος ΕΒΕΑ και τον Μάρτιο 2012 εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΕΕ (Kεντρική Ένωση Επιμελητηριων Ελλάδος).

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” από τον Νοέμβριο 2012 έως το Μάϊο 2015, καθώς και μέλος του Δ.Σ. “Αστήρ Παλλάς Ξενοδοχειακή Α.Ε.” από τον Ιούνιο 2012 έως τον Ιούλιο 2017. Το 2013 συνίδρυσε την Μίχαλος Κωνσταντίνος & Σια Ι.Κ.Ε. (M Trading Group) της οποίας αποτελεί συνδιαχειριστής της..

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” από τον Νοέμβριο 2012 έως το Μάϊο 2015, καθώς και μέλος του Δ.Σ. “Αστήρ Παλλάς Ξενοδοχειακή Α.Ε.” από τον Ιούνιο 2012 έως τον Ιούλιο 2017. Το 2013 συνίδρυσε την Μίχαλος Κωνσταντίνος & Σια Ι.Κ.Ε. (M Trading Group) της οποίας αποτελούσε συνδιαχειριστής της

Ήταν πατέρας 4 παιδιών και μιλούσε Αγγλικά και Γαλλικά.

Συγκλονισμένος ο Αλέξης Τσίπρας: «Ημασταν μαζί στο μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι»

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω tweet, εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Μίχαλου, με τον οποίο όπως αναφέρει ήταν μαζί πριν λίγες ώρες.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον Κωνσταντίνο Μίχαλο
«Συγκλονισμένος από την είδηση της απώλειας του Κωνσταντίνου Μίχαλου. Πριν από λίγες ώρες ήμασταν μαζί στο μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι. Συλλυπητήρια και κουράγιο στους οικείους του», έγραψε ο κ. Τσίπρας

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη : Αφησε το αποτύπωμά του στα δημόσια πράγματα και στο χώρο του επιχειρείν

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μίχαλου εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου. Με πολύπλευρη δραστηριότητα, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος άφησε το δικό του αποτύπωμα στα δημόσια πράγματα και στο χώρο των επιχειρήσεων. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος έφυγε από ανακοπή της καρδιάς, ενώ βρίσκονταν στο εργοστάσιό του στο Κρυονέρι το οποίο κινδύνευε από τις φωτιές.

ΚΙΝΑΛ: Συλλυπητήρια από Π. Χρηστίδη

   Τη βαθιά θλίψη του Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, εκφράζει ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης.

   «Έφυγε από την ζωή ένας συνεπής εκπρόσωπος του κόσμου των επιχειρήσεων και του επιμελητηριακού θεσμού», σημειώνει και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Κ. Μίχαλου. 

ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ: Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος αγωνιούσε, όπως χιλιάδες συμπολίτες μας, για τους κόπους μίας ζωής που απειλούνται να γίνουν στάχτη

«Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος αγωνιούσε, όπως χιλιάδες συμπολίτες μας, για τους κόπους μίας ζωής που απειλούνται να γίνουν στάχτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Σε όλη την πορεία του ο Κωνσταντίνος Μίχαλος συνέδεσε το όνομά του με τον επιμελητηριακό θεσμό και το ελληνικό επιχειρείν. Από το 2011 πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και από το 2012 επικεφαλής και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, συνέβαλε τα μέγιστα στην επιβίωση και την εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και εκφράζει «βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τα παιδιά και τους οικείους του».

KKE: Εκφράζει τη θλίψη του

Το ΚΚΕ «εκφράζει τη θλίψη του για τον απροσδόκητο θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου, προέδρου του ΕΒΕΑ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Γιάνης Βαρουφάκης : Δυσκολεύομαι να το πιστέψω

«Με θλίψη και αποτροπιασμό έμαθα για τον θάνατο του συμμαθητή, συμφοιτητή και φίλου Κωνσταντίνου Μίχαλου. Δυσκολεύομαι να το πιστέψω», δήλωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης για το θάνατο του Κωσντανντίνου Μίχαλου.

Συλλυπητήρια Ν.Δένδια

«Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος υπηρέτησε με συνέπεια τον επιμελητηριακό θεσμό, όπως και όλα τα αξιώματα στα οποία θήτευσε» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια για τον θάνατό του στους οικείους του.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικό: Μεγεθυντικός φακός σε ξερόχορτα στους πρόποδες του Υμηττού (photos)

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αττική – Στις φλόγες το Κρυονέρι, εκρήξεις σε μετασχηματιστές – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Φρίκη: Αφαίρεσαν τα μάτια σκύλου – Καταζητείται ο δράστης (Σκληρές εικόνες)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:57