search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:07
MENU CLOSE

Κακή η κατάσταση της ατμόσφαιρας σήμερα στην Αττική- Δείτε live

06.08.2021 16:12
Untitled design (3)

‘Ασχημη είναι σήμερα η κατάσταση της ατμόσφαιρας στο Λεκανοπέδιο Αττικής, όσον αφορά τα επιβλαβή αιωρούμενα και εισπνεόμενα σωματίδια PM2.5 (με διάμετρο έως 2,5 εκατομμυριοστά του μέτρου), εξαιτίας των πυρκαγιών, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ).

Μπορεί κανείς εδώ να βλέπει σε πραγματικό χρόνο τα στοιχεία ανά περιοχή


Ο χάρτης παρουσιάζει τα ωριαία επίπεδα συγκεντρώσεων των σωματιδίων PM2.5 σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα. Τα στοιχεία προέρχονται από το δίκτυο αισθητήρων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ), που λειτουργεί στο πλαίσιο της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Το ΕΑΑ επισημαίνει ότι στις επιβαρυμένες περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5 αν οι κάτοικοι είναι ανάγκη να εξέλθουν των κατοικιών τους, πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκες αυξημένης προστασίας N95, ΚΝ95 ή FFP2 (όχι τις απλές χειρουργικές), που παρέχουν καλύτερη προστασία από τα σωματίδια PM2.5, και επίσης να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες που περιλαμβάνονται σε πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Εκκενώνεται το Κέντρο Υγείας στο Μαντούδι Εύβοιας

Φωτιά στη Μάνη: Εκκενώνεται το Γύθειο

Φωτιές: Δύο προσαγωγές για τις πυρκαγιές σε Κρυονέρι και Φωκίδα



google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:07