search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:56
MENU CLOSE

Φωτιά στην Αττική: Οι προειδοποιήσεις των πυροσβεστών το 2018 – «Η Ιπποκράτειος Πολιτεία είναι το Μάτι της Πάρνηθας» (Video)

08.08.2021 11:59
parni8a

Οι πυροσβέστες είχαν προειδοποιήσει τις Αρχές, από τον Ιούλιο του 2018, για επερχόμενο κίνδυνο σε περίπτωση πυρκαγιάς στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Θεωρώντας δεδομένη μια δασική πυρκαγιά κάποια στιγμή, ένα μήνα αργότερα, τον Αύγουστο του ίδιου έτους, συγκέντρωσαν τους 1.200 κατοίκους της Ιπποκρατείου Πολιτείας και τους ενημέρωσαν για όσα θα έπρεπε να κάνουν προκειμένου να μειώσουν τους κινδύνους στην περιοχή τους –μια περιοχή χωρίς αντιπυρικές ζώνες, πολλά αδιέξοδα και δυσκολία πρόσβασης στα πυροσβεστικά οχήματα.

Ήταν τότε που η ομάδα Up Stories παρουσίαζε το σχετικό βίντεο με τίτλο «Ιπποκράτειος Πολιτεία SOS. Το Μάτι της Πάρνηθας» καθώς και εκτενή έρευνα για τους κινδύνους που κρύβει η ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας.

«Κάθε βράδυ δεν κοιμόμαστε ήσυχοι»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, κάτοικος της περιοχής είχε αναφέρει: «Μετά το Μάτι, ανησυχήσαμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ευτυχώς έχουμε τους εθελοντές ευτυχώς, αλλά κάθε βράδυ δεν κοιμόμαστε ήσυχοι».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται Πευκί, Αρτεμίσιο, Γούβες – Μάχη για να μην περάσουν οι φλόγες στα κεντρικά του νομού

Φωτιά στην Ηλεία: Κάηκαν περισσότερα από 90.000 στρέμματα (Video & Photos)

Φωτιά στην Αττική: Βελτιώνεται η κατάσταση – Παραμένει ο φόβος αναζωπυρώσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:55