search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:13
MENU CLOSE

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η απονομή του αργυρού μεταλλίου στην εθνική ομάδα πόλο (Video)

08.08.2021 12:57
water polo – aponomi

Μπορεί με τη λήξη του αγώνα να υπήρχε απογοήτευση για την ήττα από τη Σερβία, αλλά η εθνική ομάδα πόλο πέτυχε το μεγαλύτερο κατόρθωμα της ιστορίας της.

Kατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου άφησαν την απογοήτευση στην άκρη λίγα λεπτά μετά και βρέθηκαν στην απονομή χαρούμενοι και μια «γροθιά».

Πιασμένοι χέρι χέρι ανέβηκαν με ένα…άλμα στο podium και παρέλαβαν τα μετάλλιά τους που ανά δυάδες τα φορούσε ο ένας διεθνής στον άλλον (λόγω covid οι επίσημοι που παραδίδουν τα μετάλλια, τα δίνουν σε δίσκο στους νικητές χωρίς να τα αγγίζουν) και άρχισαν να αλληλοσυγχαίρονται.

Βλάχος: «Πρεπει να φας τη.. σφαλιάρα σου για να ερθει η στιγμη της καταξίωσης»

«Ποιος να το φανταζόταν ότι θα ήμασταν απογοητευμένοι. Όσο πιο μακριά φτάναμε, θέλαμε κάτι παραπάνω. Θέλαμε να κερδίσουμε στον τελικό. Παίξαμε με μια ομάδα που ήθελε μεγάλη προσοχή. Στη διάρκεια του ματς δείξαμε πόσο θέλουμε να κερδίσουμε. Παίξαμε κόντρα σε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου. Δεν έχω λόγια. Δείξαμε χαρακτήρα και επιστρέψαμε. Πιστεύω τώρα που τελειώσαμε, έχουμε κάνει αρκετά πράγματα», τόνισε στην κάμερα της ΕΡΤ ο προπονητής της ομάδας, Θοδωρής Βλάχος.

«Γράψαμε ιστορία, κάναμε νέους φίλους της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα. Οι στιγμές αυτές είναι ανεπανάληπτες και θα μας γυρνούν πάντα στη μνήμη μας. Η απονομή θα μας μείνει. Το να ανεβαίνεις στο βάθρο είναι υπέρτατη τιμή. Είναι τα παιδιά μου, θέλω να τα καμαρώσω στο βάθρο. Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον. Θα έρθουν κι άλλες μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον. Αυτοί που μας αγαπάνε θα έρθουν να μας δώσουν μια γρήγορη αγκαλιά στο αεροδρόμιο», συμπλήρωσε.

Αργότερα ξαναμίλησε στην μεικτή ζώνη της ΕΡΤ, αναφέροντας: «Για εμάς ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε σε τελικό, ενώ οι Σέρβοι είναι συνηθισμένοι σε αυτό. Έπαιξε μεγάλο ρόλο για το αποτέλεσμα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανεβήκαμε στο βάθρο. Έκλαψα όταν είδα τα παιδιά στο βάθρο, είναι στιγμές που θα μείνουν στο μυαλό μας για πάντα. Είδα τα παιδιά να ανεβαίνουν στο βάθρο και στο Παγκόσμιο του Καζάν. Νιώθω τους παίκτες μου σαν παιδιά μου. Πρέπει να φας τη.. σφαλιάρα σου για να έρθει η στιγμή να καταξιωθείς. Αυτή τη φορά καταφέραμε να βρεθούμε στη ζώνη των μεταλλίων και πήραμε το πολυπόθητο μετάλλιο».

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Αποβλήθηκε προπονήτρια γιατί έριξε… γροθιά σε άλογο! (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Κατερίνα Στεφανίδη: Τέταρτη στον τελικό του επί κοντώ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Γκάφα με τις Ουκρανές στην απονομή των μεταλλίων – Τις προσφώνησαν «Ρωσίδες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06