search
ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 16:03
MENU CLOSE

Φωτίες: Δεύτερο Beriev ζητά από τη Ρωσία η Ελλάδα – Ιλιούσιν και ελικόπτερα στέλνει η Μόσχα (Photo)

09.08.2021 17:36
beriev_new

Και δεύτερο πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Beriev ζήτησε η Αθήνα από τη Μόσχα, σε επικοινωνία που είχαν οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, και καθώς η κατάσταση στην Εύβοια παραμένει δραματική, ο Νίκος Δένδιας, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με το Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, όπως ο ίδιος ανέφερε, «συζητήθηκε η καταπολέμηση των πυρκαγιών και ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα να αποσταλεί ακόμα ένα Beriev BE-200 προκειμένου να συνδράμει.

Επίσης εξετάστηκαν οι δυνατότητες εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας και στο πλαίσιο αυτό έγινε ανταλλαγή απόψεων για προσεχείς επισκέψεις το φθινόπωρο. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας και η δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα πολιτικής προστασίας».

Σημειώνεται ότι στη συνέχεια υπήρξε επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Μισούστιν για το θέμα του αεροσκάφους αλλά και για τη γενικότερη στρατηγική συνεργασία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη διάθεση του Beriev Be-200, ενώ συζήτησαν το ενδεχόμενο παροχής επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα.

O πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα και εκ μέρους του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν και επανέλαβε την πρόσκληση να επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Ρωσία, την οποία ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε και αναμένεται πριν το τέλος του έτους.

Άμεση ανταπόκριση με Ιλιούσιν και ελικόπτερα

Λίγο μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα ανακοίνωσε ότι η Μόσχα θα στείλει επιπλέον εναέρια μέσα πυρόσβεσης στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία προχωρεί στην άμεση αποστολή δύο αεροσκαφών Ιλιούσιν IL-76 και δύο ελικοπτέρων Mi-8. Τα δύο ελικόπτερα θα μεταφέρει στην Ελλάδα ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ An-124.

Διαβάστε επίσης

Φωτιές: Η Τουρκία στέλνει δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα – Επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου

Γεννηματά: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης – Η ελπίδα να ξαναγυρίσει στα καμένα

ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση διοικητή Αεροπορίας Στρατού: Επικίνδυνος και υπόλογος ο κ. Σκέρτσος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 11.06.2024 16:03