search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 04:06
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Πέρασε από τη Γερουσία το σχέδιο του Μπάιντεν 1,1 τρισ. δολαρίων για υποδομές

10.08.2021 20:44
biden-new

Μια μεγάλη νίκη πέτυχαν οι Δημοκρατικοί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στη μάχη του Κογκρέσου για το τεράστιο σχέδιο υποδομών που προωθεί η κυβέρνηση.

Μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων, συγκρούσεων και αντιδράσεων από τους Ρεπουμπλικάνους, η Γερουσία των ΗΠΑ, σε μια συνεδρίαση που προήδρευσε η αντιπρόεδρος της χώρας, Κάμαλα Χάρις, ενέκρινε με 69 ψήφους υπέρ έναντι 30 κατά το σχέδιο του Μπάιντεν, ύψους 1,1 τρισ. δολαρίων για επενδύσεις σε υποδομές στη χώρα.

Συνολικά 19 Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές, μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής της ομάδας στη Γερουσία, Μίτς Μακ Κόνελ, υπερψήφισαν το τεράστιο επενδυτικό πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 110 δισ. για έργα οδοποιίας, 66 δισ. για σιδηρόδρομους, 7,5 δισ, για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, 17 δισ. για λιμενικά έργα, 25 δισ. για έργα σε αεροδρόμια, 55 δισ. για καθαρό πόσιμο νερό, 65 δισ. για διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας κλπ.

Μόλις η είδηση έγινε γνωστή, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε στο Twitter: «Σπουδαία νέα, η διακομματική συμφωνία για τις υποδομές πέρασε από τη Γερουσία. Ελπίζω το Κογκρέσο να μου τη στείλει στο γραφείο μου όσο το δυνατόν συντομότερα».

Τώρα ο νόμος θα πάει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Δημοκρατικοί έχουν μια οριακή πλειοψηφία, ωστόσο η πρόεδρος Νάνσι Πελόζι ζητά να συνοδευτεί και από άλλο ένα νόμο που συμπληρώνει το σχέδιο για τις υποδομές.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Εξαντλούνται οι ΜΕΘ στο Αρκάνσας – Σε επιφυλακή λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Καρτέλ ναρκωτικών στην Λατινική Αμερική: Μέτρα για την προστασία τηλεοπτικής δημοσιογράφου στο Μεξικό (Video)

Πάπας Φραγκίσκος: Του έστειλαν φάκελο με τρεις σφαίρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32