search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:39
MENU CLOSE

Γεννηματά για Μητσοτάκη: Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μετά την προσχηματική συγγνώμη

12.08.2021 14:19
GENNIMATA_NEW

Σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στις δηλώσεις του στη σημερινή συνέντευξη τύπου κάνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μετά την προσχηματική συγγνώμη, προσπάθησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης. Αδυνατώντας να παραδεχθεί αυτό που βλέπουν οι πολίτες. Ότι το δήθεν επιτελικό κράτος και το κυβερνητικό σύστημα πολιτικής προστασίας, απέτυχε στην πράξη. Οι ίδιοι οι αρμόδιοι Υπουργοί του καθημερινά αυτοσυγχαίρονται και ο ίδιος τους δικαιολογεί, αποδεικνύοντας ότι οι δηλώσεις του περί απόδοσης ευθυνών, είναι μόνο για επικοινωνιακή κατανάλωση. Για την ΝΔ, πάντα φταίνε άλλοι. Το 2007 ο στρατηγός άνεμος και τώρα που δεν υπήρχε, φταίει η κλιματική κρίση. Η κυβέρνηση τα έκανε όλα καλά», αναφέρει η κ. Γεννηματά.

«Αν βέβαια ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει πράγματι έστω και τώρα στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, δεν έχει παρά να αποδεχθεί προτάσεις που καταθέσαμε. Για άμεση συζήτηση μεταξύ αρχηγών στην Βουλή, για συζήτηση στις κοινοβουλευτικές επιτροπές των σχεδίων ανασυγκρότησης και μηχανισμούς ελέγχου της εφαρμογής τους. Μην επαναληφθούν όσα έγιναν με το Ταμείο Μολυβιάτη. Να συμμετέχουν ενεργά στα προγράμματα θεσμικοί φορείς που θα πρέπει όλοι να υπόκεινται σε λογοδοσία. Αρκετά με τη Μαξίμου ΑΕ. Όχι εξωθεσμικές λειτουργίες στην ανασυγκρότηση των περιοχών», προσθέτει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Τέλος όσον αφορά την κλιματική κρίση, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και πρόταση μας για κλιματικό νόμο είναι στο τραπέζι. Ιδού η Ρόδος…», καταλήγει η Φώφη Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Η κλιματική κρίση απαιτεί αλλαγές – Οι ευθύνες θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή

Φωτιά στην Γορτυνία: Ολονύχτια μάχη στα πύρινα μέτωπα – Μικρές εστίες σε Αετοράχη, Νεοχώρι, Όχθια και Καλλιάνη (Video)

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε Στερεά Ελλάδα και Μακεδονία – Έρχονται μπόρες και στην Αττική (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:35