search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:57
MENU CLOSE

Η Ρόδος είναι… τζαζ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2190
11/08/2021
14.08.2021 07:30
vintiadis

Για τρίτη χρονιά το νησί των Ιπποτών θα πλημμυρίσει από τζαζ μελωδίες, στο πλαίσιο του Rhodes & South Aegean International Jazz Festival. Πρωτεργάτης αυτής της πρωτοβουλίας και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο Δημήτρης Βασιλάκης, διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας, συνθέτης και εκπαιδευτικός ερευνητής.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Αυγούστου, διοργανώνεται από τον Δήμο Ρόδου/ ΔΟΠΑΡ, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Τζαζ Δημοκρατία ΑΜΚΕ, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ και του ΕΚΠΑ και με την υποστήριξη της νορβηγικής πρεσβείας και των εταιρειών Αegean και Blue Star Ferries. Ο διεθνής του χαρακτήρας αποτυπώνεται στις συμμετοχές Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, καθώς και στην αγαστή συνεργασία με τα αδελφοποιημένα Bodrum & Ankara Jazz Festivals, που πραγματοποιούνται στην Τουρκία.

Μέσω του δικτύου του φεστιβάλ και των πολλών παράλληλων δράσεων, θα δοθεί η δυνατότητα να προβληθεί το ερευνητικό έργο και η καλλιτεχνική δημιουργία των φοιτητών του μουσικού τμήματος του ΕΚΠΑ, που ήδη αριθμεί πάνω από 30 μεταπτυχιακούς στον τομέα της τζαζ.

Το πρόγραμμα

30 Αυγούστου

Maria-Christina Harper, Georgina Jackson, «Women in Jazz» (Βρετανία/Ελλάδα) https://mariachristinaharper.com https://www.georginajackson.net

Evrim Demirel & Stanpolites (virtual presentation) (Τουρκία/Γερμανία/Ιταλία) www.evrimdemirel.comhttp://www.stanpolites.com

Human Touch (Ελλάδα) http://humantouchtheband.weebly.com/

31 Αυγούστου

Espen Berg Trio με τον Dimitrios Vassilakis (Νορβηγία/Ελλάδα) https://espenberg.nohttps://www.redwoodentertainment.com/dimitri-vassilakis

Jean Toussaint (ΗΠΑ/Ελλάδα) httpsHYPERLINK “https://jeantoussaint.com/#/”://HYPERLINK “https://jeantoussaint.com/#/”jeantoussaintHYPERLINK “https://jeantoussaint.com/#/”.HYPERLINK “https://jeantoussaint.com/#/”comHYPERLINK “https://jeantoussaint.com/#/”/#/ με το Jazz masters trio των Βασίλη Ποδαρά, Ντίνου Μάνου, Δημήτρη Βερδίνογλου.

 Πηγή: www.dimokratiki.gr

Αναζητήστε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, καθώς και όλες τις παράλληλες δράσεις του, στην επίσημη ιστοσελίδα του: http://www.rhodes-international-jazz-festival.com/ Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με το φεστιβάλ της Τουρκίας, το διάστημα 1-11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το διαδικτυακό Bodrum Jazz Festival (www.bodrumjazzfest.org).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:57