search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 11:50
MENU CLOSE

Αστυνομία: Πάνω από 550 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία τις τελευταίες 15 μέρες

17.08.2021 16:35
via new

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιπποίησε η ΕΛ.ΑΣ για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας του τελευταίου διαστήματος

Στην δημοσιοποίηση του απολογισμού για ανταπόκριση σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια, προχώρησε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με αυτόν τον απολογισμό, οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας το πρώτο 15νθήμερο Αυγούστου 2021 διαχειρίστηκαν συνολικά 554 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των αρμόδιων Υπηρεσιών ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέλαβαν συνολικά 332 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

Η Ελληνική Αστυνομία διερευνά κάθε καταγγελία και διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στα Βίλια: Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης – Εκκενώθηκαν 5 ακόμη οικισμοί με μήνυμα του 112 (Videos)

Φωτιά στην Κερατέα: Σε ύφεση το μέτωπο, γλίτωσε ο Εθνικός Δρυμός (video)

Καιρός σήμερα: Ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές αναμένονται καταιγίδες (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 11:50