search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:29
MENU CLOSE

Αφγανιστάν: Άρον-άρον τηλεδιάσκεψη του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στις 20 Αυγούστου

18.08.2021 18:27
taliban_new

Την ώρα που οι Ταλιμπάν σταδιακά αποκτούν τον πλήρη έλεγχο της εξουσίας στο Αφγανιστάν, η Δύση προσπαθεί να βρει τρόπους αντίδρασης.

Έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, με τηλεδιάσκεψη, συγκάλεσε για την Παρασκευή 20 Αυγούστου και με θέμα το Αφγανιστάν, ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο twitter ο Γ. Στόλτενμπεργκ: «Έχω συγκαλέσει έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ την Παρασκευή 20 Αυγούστου για να συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό και να συζητήσουμε την κοινή μας προσέγγιση για το Αφγανιστάν».

Στα ΗΑΕ ο Γάνι

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών αυτής της χώρας του Κόλπου, μετά την αναχώρησή του καθώς οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στη χώρα.

«Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας των ΗΑΕ μπορεί να επιβεβαιώσει πως τα ΗΑΕ καλωσόρισαν τον πρόεδρο Άσραφ Γάνι και την οικογένειά του στη χώρα για ανθρωπιστικούς λόγους», ανέφερε σε ανακοίνωση του.

Τρεις νεκροί σε διαδήλωση στο Τζαλαλαμπάντ

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περί τους δέκα τραυματίσθηκαν όταν Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους κατά την διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Τζαλαλαμπάντ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πρώην αξιωματικό της αφγανικής αστυνομίας.

Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ όταν κάτοικοι προσπάθησαν να υψώσουν την σημαία του Αφγανιστάν σε πλατεία της πόλης, που βρίσκεται περί τα 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Καμπούλ. Οι εκπρόσωποι των Ταλιμπάν δεν ήταν διαθέσιμοι για να σχολιάσουν το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης

Μαξίμου: Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Αφγανιστάν: Ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν σε τροχούς αεροσκάφους στην Καμπούλ – Τι ανακοίνωσε η USAF (Video)

Αφγανιστάν: Aπεγκλωβίστηκε Έλληνας πολίτης από την Καμπούλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:27