search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 23:54
MENU CLOSE

Γλυκά Νερά: Απομακρύνεται το σενάριο του συνεργού – Το ντοκουμέντο στον τηλεφωνητή

29.08.2021 17:28
anagnwstopoulos_glyka nera

«Απίθανη» θεωρούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. την ύπαρξη άμεσου συνεργού στη δολοφονία της 20χρονης Κάρολαϊν Κράουτς.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», μετά από ανάλυση όλων των δεδομένων δεν διαφαίνεται ύπαρξη ατόμου που υποβοηθούσε τον 32χρονο Μπάμπη Αναγνωστοπούλου στη συζυγοκτονία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρουσιαστούν στοιχεία για τηλεφωνικές επικοινωνίες, υλικό από κάμερες και δεδομένα τραπεζικών συναλλαγών. Παράλληλα θα κληθούν για καταθέσεις συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του ζευγαριού.

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας, Ελένη Μυλωνοπούλου, που επισκεπτόταν το ζευγάρι, είχε καταθέσει πριν από περίπου ένα μήνα πως δέχτηκε τρία απειλητικά τηλεφωνήματα από άγνωστο «πρόσωπο». Όπως ανέφερε ήταν την περίοδο 21-25 Μαΐου, όταν άρχισε να δημοσιοποιείται ότι προχωρούσε σε συνεδρίες με το ζευγάρι.

Οι φθορές στο αμάξι και το μήνυμα στον τηλεφωνητή

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η σύμβουλος ψυχικής υγείας λίγες ημέρες νωρίτερα από την προαναφερόμενη ημερομηνία είχε καταγγείλει σε αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής ότι άγνωστοι είχαν προκαλέσει φθορές στο αυτοκίνητο της στην πυλωτή πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι. Ωστόσο, όλα αυτά δεν φαίνεται, σύμφωνα με τις Αρχές, να σχετίζονται με συνεργούς του 32χρονου αλλά με άσχετα πρόσωπα που μπορεί να είναι κοινοί φαρσέρ ή άτομα με τα οποία είχε προστριβές η σύμβουλος ψυχικής υγείας για τις επαγγελματικές επιλογές της. Κι αυτό διότι το περιεχόμενο των απειλών ήταν ασαφές, αόριστο, μη συνδεόμενο με την υπόθεση των Γλυκών Νερών.

Μάλιστα, οι ίδιοι ερευνητές σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι αποδέκτης απειλητικού τηλεφωνήματος – με το ίδιο απροσδιόριστο περιεχόμενο, χωρίς διατύπωση απαίτησης- είχε γίνει την ίδια περίοδο και μία πρώην συνεργάτιδα της κ. Μυλωνοπούλου που είχε κοινούς επαγγελματικούς τηλεφωνικούς αριθμούς (ΣΣ όπως είχαν αναρτηθεί στο site του γραφείου τους) με εκείνη. Η συνεργάτιδα αυτή ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τον 32χρονο πιλότο και την 20χρονη Κάρολαϊν και δεν είχε καμία συνεδρία μαζί τους. 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το εν λόγω απειλητικό τηλεφώνημα τελικώς ηχογραφήθηκε, γιατί η συνεργάτιδα της συμβούλου ψυχικής υγείας δεν αποκρίθηκε και η κλήση προωθήθηκε στο σύστημα του τηλεφωνητή που κατέγραψε τη φωνή του αγνώστου ατόμου.

Αστυνομικοί σημειώνουν ότι ούτε από την εξέταση του χώρου της δολοφονίας της Καρολάιν, ούτε από αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων ανακύπτει η εμπλοκή άλλου ατόμου στην ανθρωποκτονία της 20χρονης κοπέλας. Μάλιστα στην 9η σελίδα του διαβιβαστικού, που είχαν συντάξει αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, αναφερόταν πως είχαν γίνει άρσεις απορρήτου επικοινωνιών και συγγενών του συζυγοκτόνου «χωρίς να προκύψει τίποτε άξιο λόγου».

Τα τελευταία 24ωρα γράφτηκε ότι «υπήρξαν κλήσεις για καταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. ενός συγγενούς του πιλότου, για ενδεχόμενη σχέση του με τα απειλητικά τηλεφωνήματα σε βάρος της κ. Μυλωνοπούλου αλλά και της συνεργάτιδας της».

Στελέχη των αρχών ασφαλείας σημείωναν ότι «η έρευνα αυτή είναι πλέον στην κύρια ανάκριση και διεξάγεται μόνο από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς. Επιπλέον δεν έχει δοθεί καμιά σχετική δικαστική παραγγελία για διερεύνηση κάποιας πτυχής της στις αστυνομικές αρχές». 

Συμπληρώνεται δε ότι ούτε στα πλαίσια της δικαστικής έρευνας για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά, ούτε και στην διάρκεια της αρχικής αστυνομικής έρευνας έχουν ζητηθεί περαιτέρω αναλυτικά στοιχεία από την σύμβουλο ψυχικής υγείας για τους χρόνους αυτών των τηλεφωνικών κλήσεων, το ακριβές περιεχόμενο τους. Ακόμη, δεν ζητήθηκε το ηχογραφημένο μήνυμα από το κινητό της συναδέλφου της. Έτσι ώστε όλα αυτά να μπορούσαν να έχουν αποτελέσει βάση για περαιτέρω έρευνα που να αναδείξει την αναφερόμενη εμπλοκή άλλων προσώπων στην ανθρωποκτονία.

Διαβάστε επίσης:

Eμβολιασμός: «Εσύ δεν βαρέθηκες;» – Το viral βίντεο 6 φοιτητών του ΑΠΘ

Ισραήλ – Κορωνοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου σε όλους άνω των 12 ετών

Φωτιά τώρα: Σε δασική έκταση στους Δελφούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 23:52