search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 03:46
MENU CLOSE

Αφγανιστάν: Στην τελική φάση η επιχείρηση εκκένωσης των ΗΠΑ – O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις ρουκέτες

30.08.2021 16:04
afghanistan-usa-new

Η τελική αποχώρηση των ΗΠΑ από το αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι σε εξέλιξη και «το βασικό διπλωματικό προσωπικό» έχει αναχωρήσει, δήλωσε στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος ο οποίος έφυγε νωρίτερα σήμερα από την Καμπούλ.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως ο κύριος όγκος των διπλωματών έχει φύγει. Οι αξιωματούχοι δεν είπαν αν σε αυτούς περιλαμβάνεται ο πρεσβευτής Ρος Γουίλσον, ο οποίος αναμένεται να είναι από τους τελευταίους που θα φύγουν από την Καμπούλ. Η Ουάσινγκτον αναμένεται να αποσύρει όλους τους διπλωμάτες της από την Καμπούλ πριν από την αποχώρηση των τελευταίων στρατιωτών την αυριανή καταληκτική ημερομηνία.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν με αερογέφυρα περίπου 1.200 ανθρώπους από την Καμπούλ χθες, Κυριακή.

Εντωεμταξύ, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες κατά του αεροδρομίου της Καμπούλ σήμερα, σύμφωνα με ανάρτηση του Nasher News στον λογαριασμό του στο Telegram.

«Με την χάρη του Παντοδύναμου Θεού, οι στρατιώτες του Χαλιφάτου στόχευσαν το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καμπούλ με έξι πυραύλους Katyusha», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας των δυνάμεων των ΗΠΑ αναχαίτισαν πέντε πυραύλους που εκτοξεύθηκαν νωρίς σήμερα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσε αμερικανικός αξιωματούχος.

Διαβάστε επίσης:

Η «Ώρα του Ανασχηματισμού»: Τα νέα πρόσωπα, οι αμετακίνητοι και οι αντι-ΣΥΡΙΖΑ

Μύκονος: Στα χέρια της αστυνομίας η συμμορία με τα στρινγκ (Video)

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31