search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:14
MENU CLOSE

Η κούκλα «Αμάλ» στην Αθήνα: ΜΑΤ επιτέθηκαν σε αντιφασίστες (Videos)

03.09.2021 20:59
amal-athina

Στην Αθήνα έφτασε η Αμάλ, η κούκλα που ξεκίνησε από τη Συρία και αφού περιπλανήθηκε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας έκανε βόλτα στην πρωτεύουσα.

Το απόγευμα της Παρασκευής, επεισόδια σημειώθηκαν στο Μεταξουργείο, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να επιτίθενται σε αντιφασίστες. Η διεξαγωγή του προγραμματισμένου event στην περιοχή ακυρώθηκε.

Συγκεκριμένα, τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν ξύλο και χημικά σε αντιφασίστες διαδηλωτές που βρέθηκαν στο Μεταξουργείο για να διαμαρτυρηθούν για τη συγκέντρωση μίσους των ακροδεξιών ενάντια της κούκλας Αμάλ, η οποία τελικά ακύρωσε τη βόλτα της.

Σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στους αντιφασιστές στην πλατεία Καραϊσκάκη. Την ίδια ώρα, λίγα στενά πιο πέρα, ανενόχλητοι φασίστες φώναζαν συνθήματα μίσους.

Οι αντιφασίστες είναι συγκεντρωμένοι επί της Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ οι ακροδεξιοί βρίσκονται πίσω από κλούβες των ΜΑΤ, έξω από το ξενοδοχείο Stanley.

Λίγο αργότερα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ διέλυσαν με νέα χρήση χημικών την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Μεταξουργείο. Την ίδια ώρα, μερικά μέτρα πιο μακριά, οι περίπου 30 ακροδεξιοί παραμένουν στο σημείο πίσω από αστυνομικό κλοιό.

«Για λόγους πέρα από τον έλεγχό μας το σημερινό event του The Walk στο Μεταξουργείο δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Σας ευχαριστούμε για την θερμή υποστήριξη και τη μεγάλη αγκαλιά που έχετε χαρίσει όλοι στη Μικρή Αμάλ» αναφέραν νωρίτερα οι διοργανωτές.

Το κάλεσμα

Σε αντιφασιστική/αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 7 το απόγευμα καλούσε ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά, ενάντια στην ακροδεξιά κινητοποίηση.

«Οι δρόμοι του Μεταξουργείου ανήκουν στον κόσμο της αλληλεγγύης, η Αμάλ πρέπει να καταλήξει στον προορισμό της παρά τις απειλές», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Αντιφασιστικό Συντονισμού και ο Συντονισμός για Προσφυγικό, Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ).

Όπως επισημαίνεται, «η πλατεία του Μεταξουργείου σήμερα θα είναι μια πλατεία καθαρή από φασίστες, μια πλατεία που καλοδέχεται τους ανθρώπους, ότι χρώμα και αν έχει το δέρμα τους, όποια και αν είναι η καταγωγή τους».

Διαβάστε επίσης:

Μηνύματα οργής προς τον σύζυγο της 54χρονης ανεμβολίαστης που πέθανε από κορωνοϊό

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Εισαγγελική παρέμβαση για θάνατο ανεμβολίαστης από κορωνοϊό που αρνήθηκε να διασωληνωθεί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07