search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:59
MENU CLOSE

«Colpo grosso» από τη Moderna: Ετοιμάζει εμβόλιο για κορωνοϊό και γρίπη

09.09.2021 15:52
moderna_new

Εμβόλιο «δύο-σε-ένα» ετοιμάζει η γνωστή φαρμακευτική εταιρεία, το οποίο θα ενισχύει την ανοσία τόσο κατά του κορωνοϊού όσο και κατά της γρίπης.

Σύμφωνα με τον CEO της Moderna Στεφάν Μπανσέλ, το νέο πρόγραμμα της εταιρείας προβλέπει τη δημιουργία ενός μονοδοσικού εμβολίου, το οποίο θα λειτουργεί ως ενισχυτική δόση για τον κορωνοϊό, αλλά ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης.

«Είμαι περήφανος για την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα της Moderna» τόνισε ο Μπανσέλ, εξηγώντας ότι «η πλατφόρμα mRNA μπορεί να δώσει λύσεις σε κάποιες από τις μεγαλύτερες υγειονομικές προκλήσεις. Από νόσους που επηρεάζουν εκατομμύρια μέχρι σπάνιες ασθένειες που αφορούν κάποιες δεκάδες ανθρώπους, έως και φάρμακα που θα προσαρμόζονται σε ατομικό επίπεδο».

Ο CEO της Moderna υπογράμμισε: «Σήμερα ανακοινώνουμε το πρώτο βήμα για το νέο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα που αφορά το αναπνευστικό και αφορά τη δημιουργία ενός μονοδοσικού εμβολίου, το οποίο θα συνδυάζει μια τρίτη δόση – booster για την COVID-19 και ένα booster για την εποχική γρίπη»

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που υπέβαλλε η Moderna στον ΕΜΑ μια τρίτη δόση εμβολίου 50 µg -δηλαδή η μισή ποσότητα απ’ ό,τι οι δυο πρώτες δόσεις- ανέβασε τα επίπεδα αντισωμάτων που δρουν κατά της μετάλλαξης Δέλτα κατά 40 φορές.

Διαβάστε επίσης

Αρτηριακή πίεση: Μειώστε την, πίνοντας αυτό στο πρωινό σας!

Κορωνοϊός: Πώς εκδηλώνεται στα παιδιά – Ποιες οι διαφορές με τις απλές ιώσεις

Κορωνοϊός και δημόσιες τουαλέτες: Πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος μετάδοσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:57