search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:52
MENU CLOSE

Μίκης Θεοδωράκης: Στο πατρικό του Δημήτρης Κουτσούμπας, Αλέκα Παπαρήγα και μέλη του ΚΚΕ (Photos)

09.09.2021 16:52
galatas_new

Στο πιο οικείο χώρο του μεγάλου συνθέτη είπαν το «ύστατο χαίρε» μέλη του ΚΚΕ, στο οποίο είχε απευθυνθεί για τις τελευταίες του επιθυμίες ο εκλιπών.

Συγκεκριμένα, στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων βρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα, λίγο πριν την έναρξη της εξόδιου ακολουθίας στην εκκλησία του χωριού.

Την αντιπροσωπεία του Κόμματος υποδέχθηκε ο Σύλλογος Φίλων Μ. Θεοδωράκη και δώρισε μια έκδοση του Δήμου Χανίων με τίτλο «Ο Μίκης Θεοδωράκης στην Κρήτη» όπου γράφουν η μουσικολόγος Τατιάνα Παπαγεωργίου, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Ερατοσθένης Καψωμένος και ο Γιώργος Αγοραστάκης, πρόεδρος του Συλλόγου.

Στο βιβλίο των συλλυπητηρίων έγραψε ο Δ. Κουτσούμπας το εξής μήνυμα: «Σύντροφε Μίκη, δεν σε αποχαιρετούμε γιατί ζεις και θα ζεις στις καρδιές μας, στα τραγούδια μας, στους καθημερινούς αγώνες μας, για να πάρουν “τα όνειρα εκδίκηση”. Η πολιτική διαθήκη σου θα συντροφεύει τη νέα γενιά, τον λαό μας στον αιώνα τον άπαντα».

Σε δήλωσή του επισήμανε: «Αποχαιρετάμε τον Μίκη. Βρισκόμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε την τελευταία του επιθυμία. Ήδη η σορός του βρίσκεται στην αγαπημένη του Κρήτη, στη Μητρόπολη. Θα έρθει εδώ σε λίγο, θα ταφεί στα προγονικά του χώματα. Αυτή ήταν η τελευταία του επιθυμία. Κι εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα, το τραγούδι. Με τα τραγούδια αυτά που μας έμαθε από μικρά παιδιά και θα που τα συνεχίζουν τα παιδιά μας, θα τα συνεχίσουν τα εγγόνια μας. Θα τα τραγουδάει όλη η Ελλάδα κι όλος ο κόσμος».

Η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, έγραψε: «Μίκη, αν και δεν μπορείς να με δεις και να με ακούσεις, εγώ σου λέω γεια, σαν να σε βλέπω από κοντά, πολύ κοντά όταν ήμουν νεολαίισσα στην ΕΔΑ και τους Λαμπράκηδες. Όταν μου ανατέθηκε να συγκεντρωθούν μέλη της Σπουδάζουσας για να μας παρουσιάσεις τη “Ρωμιοσύνη” και να μετρήσεις πόσο μας άγγιζες. Μας συγκλόνισες, αλλά με την όμορφη νεανική μας ημιμάθεια τολμήσαμε να σου κάνουμε υποδείξεις κι εσύ χαιρόσουν… μας χειροκρότησες. Σε αγάπησα και σ’ αγαπώ γιατί ξέρω ότι ποτέ δεν απαλλάχτηκες από την κομμουνιστική σου αύρα και ομορφιά».

Πληροφορίες: 902.gr

Διαβάστε επίσης

Προς συνάντηση Μπάιντεν-Μητσοτάκη εντός του Νοεμβρίου

Δυσφορία για τις αποδοκιμασίες κατά Μητσοτάκη: «Διχασμός και απρέπειες» λέει ο Οικονόμου

Μπογδάνος για Τζούλια Νόβα και ΕΣΣΔ: «Είναι σαν να λέει ένας Έλληνας ότι όλα επί Χούντας ήταν καλά» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:52