search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:24
MENU CLOSE

Κίνητρα και για τους εφήβους σκέπτεται να φέρει η κυβέρνηση προκειμένου να τους πείσει να εμβολιαστούν

10.09.2021 07:30
sxoleio_new

Με τον φόβο ότι τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τα σχολεία -και τα οποία χαρακτηρίζονται από την ΟΛΜΕ ως ημίμετρα- δεν θα αποδώσουν, το Μέγαρο Μαξίμου στρέφει την προσοχή του αποκλειστικά στους εμβολιασμούς συζητώντας ακόμα να δοθούν κίνητρα στα παιδιά από 12 έως 17 ετών ώστε να κλείσουν άμεσα το ραντεβού τους με τον γιατρό.

Τα κίνητρα αυτά θα έχουν να κάνουν με τον τομέα της τεχνολογίας και της επικοινωνίας ενώ στα παιδιά του Λυκείου εξετάζεται να τους δοθούν δωρεάν δεδομένα (data).

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανακοινώσεις προς αυτή την κατεύθυνση λέγοντας «αφήστε να δούμε πως θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες και θα επανέλθουμε».

Να θυμίσουμε ότι κίνητρα είχαν δοθεί τις αρχές του καλοκαιριού στους νέους άνω των 18 ετών, όπου με την πρώτη δόση του εμβολίου, τους διατέθηκε το «freedom pass» των 150 ευρώ για εξαργύρωση σε ταξίδια, διαμονή, διασκέδαση.

Να επισημάνουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί μόλις 48.000 παιδιά στις ηλικίες 12 με 14 ετών ενώ περισσότερα από 330.000 παιδιά είναι ανεμβολίαστα. Στις ηλικίες 15 με 17 ετών έχουν εμβολιαστεί 88.000 παιδιά ενώ πάνω από 260.000 είναι ανεμβολίαστα. Συνολικά δηλαδή είναι εμβολιασμένο μόνο το 5,1% των μαθητών .

Στην κυβέρνηση πάντως φαίνεται να ξεχνούν ότι ακόμα και αύριο το πρωί εάν εμβολιαστεί ένας έφηβος θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 μέρες με ένα μήνα για να αποκτήσει αντισώματα.

Στην πραγματικότητα οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως και το σύνολο των επιστημόνων φοβούνται το τι θα συμβεί με το άνοιγμα των σχολείων αφού στην πραγματικότητα το μοναδικό μέτρο προστασίας που θα έχουν οι μαθητές είναι οι μάσκες.

Είναι ενδεικτική η χθεσινή παρέμβαση του της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέα Κωνσταντόπουλου ο οποίος, αφού επισήμανε ότι η μετάλλαξη Δέλτα προσβάλλει περισσότερο τα παιδιά και τα προσβάλλει πιο βαριά, πρόσθεσε: «Μέχρι τα Χριστούγεννα και τα μέσα Δεκεμβρίου, δεν προβλέπω να έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Οι εμβολιασμοί -αν αρχίσουν στα παιδιά- θα αρχίσουν από αρχές Οκτωβρίου. Για να έχουμε κάλυψη, όμως, δεν θα φτάσουμε ποτέ στα νούμερα που θέλουμε. Δηλαδή στα νούμερα που θα βοηθούσαν να μην αρρωσταίνουν τα παιδιά και να μην κλείνουν τα σχολεία. Θα εμβολιαστούν πολύ λίγα παιδιά. Κι εκείνο το οποίο φοβάμαι είναι, ότι επειδή τα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί και ούτε προλαβαίνουν να εμβολιαστούν επαρκώς μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία σε μερικές μέρες, δεν θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά και μετά τον Δεκέμβριο».

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Αθηνά Λινού χαρακτήρισε δύσκολο το εγχείρημα του ανοίγματος των σχολείων λέγοντας ότι:

«Έχουμε όλοι χαλαρώσει, ελπίζουμε κι ευχόμαστε όλοι να μην κλείσουν τα σχολεία», σημείωσε η καθηγήτρια, ενώ ερωτηθείσα σχετικά με το αν συμφωνεί με το σχέδιο για το 50+1, ξεκαθάρισε πως δεν συμφωνεί «καθόλου».

Η Αθηνά Λινού εξήγησε, μιλώντας πως «οι μαθητές που θα νοσήσουν θα μεταφέρουν τον ιό σε 100-150 άτομα», ξεκινώντας από το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον μέχρι και τις επαφές στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Συμβούλεψε δε τους γονείς «να αγοράσουν τις μάσκες και να κάνουν πρόβες, ώστε να συνηθίσουν να τις φορούν τα παιδιά».

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν κατά Ελλάδας για μαξιμαλιστικές πολιτικές – Επίθεση Ακάρ για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Μέρκελ: Η πιο δύσκολη στιγμή της θητείας μου όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους Έλληνες

Κύπρος: Αποσύρεται σχολικό βιβλίο που εξυμνεί τον Κεμάλ Ατατουρκ – «Σκίστε τη σελίδα» λέει το υπ. Παιδείας!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:24