search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.09.2025 16:16
MENU CLOSE

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε θερμά την «Αμάλ», προκαλεί «πονοκέφαλο» στην ακροδεξιά (Video)

10.09.2021 20:35
pope_amal_new

Ο ποντίφικας υποδέχθηκε με θερμό τρόπο την «Αμάλ» την κούκλα που συμβολίζει τους πρόσφυγες, στην Αγία Έδρα.

Ο πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε στην αυλή του Αγίου Δαμάσου τη μικρή Αμάλ και πολλά παιδιά τα οποία είχαν μαζευτεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με αφορμή την άφιξη της κούκλας 3,5 μέτρων.

Το «Ταξίδι της Αμάλ» αποτελεί ένα διεθνές Φεστιβάλ πολιτισμού «σε κίνηση» με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σινεμά, θέατρο, χορό, μουσική, συναυλίες, πρωτότυπες εικαστικές εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα και δρώμενα, που είναι αφιερωμένο στα παιδιά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και να επαναπροσδιορίσουν τον εαυτό τους.

Τις προηγούμενες ημέρες, η κούκλα – σύμβολο για τα προσφυγόπουλα βρέθηκε και στην Αθήνα όπου έγινε δεκτή από πλήθος κόσμου υπό τους ήχους του τραγουδιού «Άσμα Ασμάτων» του Μίκη Θεοδωράκη και του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από επίθεση ΜΑΤ σε αντιφασίστες.

Η θερμή υποδοχή που επιφύλαξε ο ποντίφικας στην «Αμάλ» φέρνει σε δύσκολη θέση την ιταλική ακροδεξία, η οποία έχει ως βασική πλατφόρμα της την επίθεση κατά των προσφύγων και των μεταναστών.

Διαβάστε επίσης

Γερμανία: Ευθεία παρέμβαση των εργοδοτών – Ο αριστερός συνασπισμός απειλεί την ευημερία

Κορωνοϊός: Στο 94% η αποτελεσματικότητα του Sputnik-V για τη μετάλλαξη Δέλτα

ΠΟΥ: Πιθανόν ο κορωνοϊός να μη εξαλειφθεί ποτέ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.09.2025 16:15