search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:33
MENU CLOSE

«Λαμπρές» επιλογές στα σχολεία

12.09.2021 08:35
sxoleio_new

Τα σχολεία ανοίγουν μετά φόβου κορωνοϊού, με κίνδυνο πολύ σύντομα να έχουμε νέο κλείσιμο. Συνολικά πάντως τα παιδιά και η εκπαίδευσή τους έχουν πληγεί τρομακτικά από την πανδημία. Όταν αντιμετωπίζαμε την αρχική μορφή του ιού και τις πρώτες μεταλλάξεις, τις πολύ λιγότερο μεταδοτικές, οι οποίες έπλητταν ελάχιστα έως καθόλου τα παιδιά, τα σχολεία έκλεισαν προληπτικά προκειμένου να προστατευτούν οι μεγαλύτεροι.

Τώρα υπάρχουν μεν τα εμβόλια, αλλά η μετάλλαξη είναι πολύ πιο μεταδοτική και πλήττει πολύ περισσότερο τα παιδιά, τα οποία όχι μόνο είναι ανεμβολίαστα σε συντριπτικό ποσοστό, αλλά έχουν ήδη χάσει δυο χρονιές με μια αναποτελεσματική τηλεκπαίδευση, που αποσυντόνισε ακόμη και άριστους μαθητές. Επειδή λοιπόν το εκπαιδευτικό κενό δεν μπορεί να μεγαλώσει άλλο, τα παιδιά καλούνται να πάνε στο σχολείο και να περιμένουν να νοσήσουν πάνω από τα μισά για να κλείσει η τάξη.

Κοινώς, τα σχολεία έκλεισαν όταν ο κίνδυνος ήταν μικρότερος και ανοίγουν τώρα που θεριεύει. Και τα παιδιά, εκτός από το αλαλούμ της κυβέρνησης, κινδυνεύουν να «πληρώσουν» και τους αντιεμβολιαστές.

Λαμπρά…

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζεται να δραπετεύσει ο Μητσοτάκης – Εξαγγελίες που δεν πείθουν κανέναν

Athens Pride 2021: Γέμισε χρώμα το κέντρο της Αθήνας – «Αυτό που μας ενώνει»

Προσοχή: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:28