search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:12
MENU CLOSE

Ρωσία: Οι εκλογές, ο Ναβάλνι και πώς εμπλέκεται η Apple

13.09.2021 22:10
apple_new

Μια εφαρμογή για iPhone φαίνεται ότι προκαλεί εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και του κολοσσού της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, Ρώσοι χρήστες κινητών της Apple διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν μπορούσαν να κατεβάσουν ενημερώσεις από το AppStore και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι υπήρξε μια διακοπή, καθώς οι αρχές προσπαθούν να μπλοκάρουν μια απαγορευμένη εφαρμογή της ομάδας Ναβάλνι, ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στο τέλος της εβδομάδας.

Το Κρεμλίνο καταστέλλει τις on-line διαδικτυακές πηγές που σχετίζονται με τον φυλακισμένο πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις, έχοντας προκαλέσει μεγάλες διακοπές στο διαδίκτυο για τους Ρώσους χρήστες, ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη Ρωσία που θα διεξαχθούν στο τριήμερο 17-19 Σεπτεμβρίου.

Η κρατική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor έχει ζητήσει από αρκετές αμερικανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Apple, να σταματήσουν να παρέχουν στην ομάδα του Ναβάλνι τα μέσα για να παρακάμπτουν τις προσπάθειες αποκλεισμού της εφαρμογής. Η εφαρμογή απαγορεύθηκε όταν το κίνημα του Ναβάλνι χαρακτηρίστηκε ως εξτρεμιστικό το καλοκαίρι.

Η ομάδα του Ναβάλνι ανακοίνωσε ότι πολύς κόσμος αντιμετώπισε προβλήματα στην προσπάθεια του να κατεβάσει την εφαρμογή της, την οποία θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να οργανώσουν μια τακτική ψηφοφορία για να πλήξουν το κυβερνών κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας», χωρίς τη βοήθεια ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN).

«Η Roskomnadzor έχει σπάσει την εγκατάσταση της εφαρμογής ενημερώσεων του AppStore στη Ρωσία», έγραψε στο Telegram ο σύμμαχος του Ναβάλνι, Λεονίντ Βόλκοφ. Η Roskomnadzor δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να επιβεβαιώσει ότι οι προσπάθειες αποκλεισμού που έκανε είναι αυτές που προκάλεσαν τα προβλήματα.

Η Apple Support στη Ρωσία κατέγραψε μια διακοπή λειτουργίας του AppStore μεταξύ τις 11.00 π.μ. και τις 5.10 μ.μ . Η Apple δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει το συμβάν.

Διαβάστε επίσης

Αγνοείται η ηθοποιός Τάνια Φίαρ – Αναζήτηση στο Λος Άντζελες

Οι Γερμανοί πολίτες απαντούν αν αγαπούν την Ελλάδα (Video)

Διάστημα: Έτοιμη η πρώτη αποστολή με πολίτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:10