search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:08
MENU CLOSE

Χρυσοί Σκούφοι: Ποιο είναι το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας – Οι μεγάλοι νικητές που πήραν «σκούφο»

14.09.2021 19:33
xrysoi_skoufoi-new

Κάθε χρόνο οι σεφ της χώρας περιμένουν πως και πως τον διαγωνισμό των «χρυσών σκούφων» προκειμένου να μετρήσουν τις δυνάμεις τους στις γαστριμαργικές εμπνεύσεις και δημιουργίες τους.

Καλύτερο εστιατόριο της χώρας αναδείχθηκε το κερκυραϊκό Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι (για 9η συνεχή χρονιά) ενώ τη δεύτερη θέση τη μοιράστηκαν 3 εστιατόρια της Αθήνας και ένα της Χαλκιδικής. Τα εστιατόρια Botrini’s, (πάλι του Έκτορα Μποτρίνι) η Σπονδή και το Varoulko Seaside καθώς και το Fresco στην Χαλκιδική.

Με χρυσό σκούφο βραβεύτηκαν συνολικά 23 εστιατόρια σε όλη τη χώρα, ενώ υπήρχε και η τιμητική διάκριση Top Notch, την οποία κατέκτησαν 31 εστιατόρια. Τα 31 αυτά εστιατόρια ναι μεν έχουν αξιοσημείωτες επιδόσεις και φαντασία οι σεφ τους, αλλά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το πολυπόθητο 15/20 που χρειάζεται κάποιο εστιατόριο για να λάβει χρυσό σκούφο. Δείτε εδώ ποια εστιατόρια πήραν χρυσό σκούφο

Το βραβείο κοινού πήρε το εστιατόριο Apiri από το Ηράκλειο της Κρήτης. Συνολικά βραβεύτηκαν 55 εστιατόρια, σε μια χρονιά μάλιστα που οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες τόσο για τα εστιατόρια, καθώς η πανδημία περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία αρκετών από αυτά, όσο και για την ίδια την γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος.

Σύμφωνα με το περιοδικό Αθηνόραμα, σε μια περίοδο έντονων αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, και σε συντονισμό με την παγκόσμια τάση που βάζει στο επίκεντρο την βιοποικιλότητα, την ποιότητα και την αξιοποίηση των αυθεντικών πρώτων υλών στη γαστρονομία, ο Έκτορας Μποτρίνι εξέφρασε με τις ιδέες του και την δημιουργία των πιάτων του, μια άλλη επανάσταση, την Επανάσταση των Υλικών στην Νέα Ελληνική Κουζίνα.

Για τη βραδιά των Χρυσών Σκούφων ο Μποτρίνι δημιούργησε ένα μενού με ευαισθησία, τιμώντας ενεργά την ανερχόμενη ουσιαστική πολυτέλεια όχι του απαστράπτοντος αλλά του σπάνιου και μοναδικού. Δικαίως χειροκροτήθηκε με πάθος από σύσσωμη την αίθουσα στο τέλος του δείπνου.

Διαβάστε επίσης:

Κοκαΐνη: Ξεσπάει η μητέρα της παίκτριας ριάλιτι – «Την κόρη μου την έμπλεξαν» (Video)

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αφαίρεσαν τη λέξη «σύζυγος» από τον τάφο της Καρολάιν (Video)

Σφαγή: Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα – Δολοφόνησαν 1.500 δελφίνια σε ένα έθιμο (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:00