search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:37
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Νέο κύμα από τα μέσα Οκτωβρίου με 5.000 κρούσματα δείχνουν τα μοντέλα των ειδικών (Video)

15.09.2021 12:12
lockdown_new

Την εκτίμηση ότι τους επόμενους μήνες οι επιδημιολογικοί δείκτες θα διαγράψουν περαιτέρω ανοδική τάση έκανε ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής τόνισε ότι τον επόμενο μήνα (περί τα μέσα-τέλη Οκτώβρη), με βάση τα επικαιροποιημένα μοντέλα ανάλυσης, προβλέπεται πως θα εκτυλιχτεί το επόμενο κύμα της πανδημίας στην χώρα, ενώ υπάρχει σενάριο καταγραφής 5 χιλιάδων κρουσμάτων ημερησίως.

«Βρισκόμαστε εκτός κινδύνου προς το παρόν αλλά προβλέπουμε ότι σε λίγο η μεταδοτικότητα θα αυξηθεί», τόνισε ο Ν. Θωμαΐδης.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι παρόμοια ήταν και η εικόνα και τον περσινό Σεπτέμβρη, δεδομένου βέβαια ότι τότε δεν υπήρχε το εμβόλιο, όταν μετά την επιστροφή των πολιτών από τις διακοπές παρατηρήθηκε αύξηση της μεταδοτικότητας, με αυτή να αποτυπώνεται στα λύματα.

Αυτή τη χρονική στιγμή ωστόσο, τα στοιχεία από τα λύματα δείχνουν αργή αλλά σταθερή μείωση του ιικού φορτίου η οποία συσχετίζεται με τη μείωση των κρουσμάτων σε περιοχές όπως η Αττική, ανέφερε ο καθηγητής.

«Αυτό δεν σημαίνει τίποτα όμως σε αυτή τη φάση. Το ίδιο συνέβη και τον Ιούνιο και μετά ήρθε το 4ο κύμα», πρόσθεσε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Διεκόπη η δίκη – «Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι» δήλωσε η Ιωάννα (video)

Θεσσαλονίκη: Ακατάλληλο νηπιαγωγείο με προκατασκευασμένες αίθουσες και… συρματόπλεγμα (Video)

Θρίλερ στην Κέρκυρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός σε παραλία του νησιού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:35