search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 03:44
MENU CLOSE

Μυθοπλασία – Ριάλιτι: 1-0

15.09.2021 17:15
tiletheasi-new

Ξεκάθαρο μήνυμα στα ιδιωτικά κανάλια στέλνουν οι τηλεθεατές με τις επιλογές τους και μάλιστα με το «καλημέρα» της νέας σεζόν.

Με την ψήφο τους, μέσω του τηλεκοντρόλ, έχουν απορρίψει μέχρι στιγμής σχεδόν το σύνολο των ριάλιτι και μαγειρικών προγραμμάτων τα οποία μεταδίδονται στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης.

Και δεν το λέμε εμείς. Είναι διαπίστωση από μια απλή ματιά στα ευρήματα της Nielsen για τις προτιμήσεις των τηλεθεατών και συγκριτική παρατήρηση δεδομένων προηγούμενων ημερών.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Τα ποσοστά τηλεθέασης, εν προκειμένω.

Προσέξτε: στο διάστημα από τις 21.00 και μέχρι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, το ενδιαφέρον σχεδόν μονοπωλούν οι σειρές μυθοπλασίας «Η γη της ελιάς», του Mega και «Σασμός» του Alpha.

Τα επεισόδια και των δύο σίριαλ συγκέντρωσαν χθες, 14 Σεπτεμβρίου 2021, την προτίμηση πέντε από τους δέκα τηλεθεατές  (μερίδιο αθροιστικής τηλεθέασης 55,1%) που εκείνη τη χρονική περίοδο ήταν μπροστά στις τηλεοράσεις τους.

Με απόλυτα νούμερα μιλώντας οι δύο σειρές καθήλωσαν αθροιστικά 2.280.000 τηλεθεατές. Αναλυτικά 1242.000 επέλεξαν τη σειρά του Mega και 1.038.000 παρακολούθησαν τη σειρά του Alpha.

Οι δύο παραγωγές μυθοπλασίας κατέλαβαν αντιστοίχως τις πρώτες δύο θέσεις στο top10 των προγραμμάτων με τις υψηλότερες τηλεθεάσεις, σύμφωνα με τα δεδομένα της Nilsen Audience Measurement.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτά. Σε άλλες διακεκριμένες θέσεις τηλεθέασης εμφανίζεται επεισόδιο του νέου κύκλου της σειράς «Ήλιος» του ΑΝΤ1 (ήταν επιλογή 510.000 τηλεθεατών) και εκείνο της κωμικής «Άσε μας ρε μαμά» του Alpha (το προτίμησαν 462.000 τηλεθεατές).

Και να σκεφτείτε ότι ακόμη δεν έχει αρχίσει ο τρίτος κύκλος επεισοδίων της σειράς «Άγριες μέλισσες» στον ΑΝΤ1 αλλά και οι σειρές μυθοπλασίας της κρατικής ΕΡΤ.

Μέχρι και οι «Οικογενειακές ιστορίες» πλασαρίστηκαν στην δεκάδα με τα καλύτερα της χθεσινής ημέρας χάρη στους 477.000 που κάθισαν και τις είδαν απογευματιάτικα!

Περί ορέξεως… Στο μεταξύ η «Ελένη» του Mega, έπειτα από την πυροτεχνηματική πρεμιέρα της, που είδαν την περασμένη Δευτέρα 496.000 τηλεθεατές ωθώντας της στην όγδοη θέση στο top 10 της συγκεκριμένης ημέρας, έπεσε από τα «ρετιρέ» της τηλεθέασης (χθες Τρίτη δεν ήταν στην δεκάδα) και ας πραγματοποίησε στο φινάλε της εκπομπής της δήθεν απρόσμενη έξοδο ποντάροντας στην αναπαραγωγή του χάπενινγκ- βγήκε από το πλατό και πήγε απευθείας στο καμαρίνι της που επικοινωνεί με το σκηνικό της εκπομπής- από τα σόσιαλ μίντια και τις ιστοσελίδες προς άγρα τηλεθέασης. Έτσι κι αλλιώς η Ελένη Μενεγάκη έχει το κοινό της.

Από τα ριάλιτι, το Greece’s Next Top Model, του Star, φαίνεται να «τραβάει» διότι κατά τα λοιπά, τα πολυδιαφημισμένα «Big brother», «Top Chef», «The bachelor», πάνω στα οποία έχει «χτιστεί» επικοινωνιακή εκστρατεία πληθώρας καταναλωτικών προϊόντων, απλώς βλέπουν τον κόσμο να τους έχει γυρίσει την πλάτη.

Με άλλα λόγια, κάποιες αξίες στην τηλεόραση παραμένουν σταθερές, ο κόσμος τις αναγνωρίζει ως τέτοιες και τις αναδεικνύει. Απλώς διότι έχουν εκείνα τα στοιχεία με τα οποία «συνδέεται», ταυτίζεται, συμπάσχει, ίσως αναγνωρίζει συμπεριφορές ή καταστάσεις που έχουν κάτι «να πουν» στο μέσο τηλεθεατή.

Έτσι όμως  «χτίζεται» η τηλεθέαση και η συνήθεια, η οποία κάνει τον κάτοχο του τηλεκοντρόλ να επιστρέφει στα κανάλια εκείνα που νιώθουν τις επιθυμίες του για τηλεοπτική ψυχαγωγία με ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Game Of Chefs: Τι θα δούμε στο επεισόδιο της Τετάρτης (Video)

Επίθεση με βιτριόλι: Δημοσιογράφος του Πρωινού «λύγισε» στον αέρα της εκπομπής (Video)

Πέθανε σε ηλικία 45 ετών η δημοσιογράφος Γεωργία Παπαδοπούλου – Το συγκινητικό μήνυμα του συζύγου της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:49