search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:09
MENU CLOSE

Έρευνα του facebook: Τι… παθαίνουν οι έφηβοι που περνούν πολύ χρόνο στο Instagram (Video)

16.09.2021 14:57
efivoi-new

Έρευνα του facebook που δεν έχει δει ποτέ το φως της δημοσιότητας αποκάλυψε η Ελιάνα Χρυσικοπούλου στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

Πρόκειται για μια από τις έρευνες που κάνει το ίδιο το facebook για τον ορθό τρόπο λειτουργίας των προϊόντων του, αναφορικά με το τι αντίκτυπο έχει το Instagram στα νεαρά κορίτσια και αγόρια που το χρησιμοποιούν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, στην οποία αναφέρθηκε η Wall Street Journal με εκτενές άρθρο της, 32% των κοριτσιών περνούν πολύ χρόνο στο Instagram, δηλώνοντας ότι νιώθουν άσχημα με τον εαυτό τους καθ’ όλη τη διάρκεια που χρησιμοποιούν το κοινωνικό μέσο δικτύωσης.

Ο λόγος είναι ότι κοιτώντας άλλες φωτογραφίες, τα κορίτσια αυτής της ηλικίας θέτουν τον εαυτό τους σε σύγκριση με όσα αντικρύζουν στην οθόνη του κινητού τους.

Αντίστοιχα, το 16% των αγοριών που περνά χρόνο στο Instagram δηλώνει ότι αισθάνεται άσχημα τόσο για την εικόνα του όσο για την κοινωνική σύγκριση σχετικά με άλλους συνομιλήκους τους.

Το γεγονός συζητήθηκε στην εκπομπή με τον Σάββα Πούμπουρα να επισημαίνει ότι ευθύνη έχουν σε μεγάλο βαθμό οι διάσημοι που φροντίζουν να προβάλλουν μια ιδανική εικόνα είτε για την εμφάνιση είτε για τον τρόπο ζωής τους, κάτι που έχει αρνητικό αντίκτυπο στους νέους.

Διαβάστε επίσης:

Από τον ΣΚΑΪ στο Open ο Θέμης Γεωργαντάς

Αλεξάνδρα Καϋμένου: Απαντά στα δημοσιεύματα που τη θέλουν να «έφαγε» τη θέση της Μάριον Μιχελιδάκη (video)

Σασμός – Spoiler: Το ψέμα του Στεφανή αποκαλύπτεται…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:09