search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:30
MENU CLOSE

Ζακ Κωστόπουλος: Πορείες μνήμης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του (Photos)

21.09.2021 20:35
poreia-zak

Με κεντρικά συνθήματα «Στις 20 Οκτώβρη θα είμαστε όλα εκεί, η Zackie ζει, τσακίστε τους ναζί» και «Τρία χρόνια μνήμη καμιά δικαιοσύνη» ολοκληρώθηκαν οι πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκαν στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου που δολοφονήθηκε τρία χρόνια πριν.

Το κάλεσμα έγινε από μέλη οργανώσεων και συλλογικότητες οι οποίοι αναφέρουν: «Στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που ο Ζακ, από τότε που η Zackie δολοφονήθηκε άγρια από ιδιοκτήτες και αστυνομικούς στην οδό Γλάδστωνος μπροστά σε δεκάδες συμπολίτες μας, που δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την σφαγή και να αποτρέψουν τη βαρβαρότητα».

«Την οργή για την απώλειά του διαδέχτηκε το πένθος, το κοινό μας μοιρασμένο πένθος για την αγάπη που μας στέρησαν. Η οργή μας για την ατιμωρησία, για το ρατσιστικό τους μίσος, για τις προσπάθειες συγκάλυψης, για την τρίχρονη, δυσανάλογη καθυστέρηση παραμένει και όσο περνάει ο καιρός θεριεύει», επισημαίνεται ακόμη αφήνοντας αιχμές για κατασκευασμένα ψέματα, παραπληροφόρηση και σκύλευση του νεκρού Ζακ.

Η πορεία στην Αθήνα άρχισε στις 19:00 και κατέληξε στο Σύνταγμα. Όταν έφτασαν έξω από τη Βουλή σχημάτισαν το όνομα Ζακ με αναμμένα κεριά. Στην πορεία συμμετείχαν οργανώσεις και συλλογικότητες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες καθώς και οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στη Θεσσαλονίκη, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από το άγαλμα του Βενιζέλου, διέσχισαν τις οδούς Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, ανέβηκαν την πλατεία Αριστοτέλους για να καταλήξουν στην αφετηρία.

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη:

Διαβάστε επίσης:

Βάρκιζα: Ελεύθεροι οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού που ξέχασαν το δίχρονο παιδί στο σχολικό επί ώρες – Οργή γονέων (Videos)

Μεταφορά φαρμάκων με drones στα Τρίκαλα – «Δεν είναι σκηνές επιστημονικής φαντασίας»

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:26