search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:38
MENU CLOSE

Γερμανία: Δύο στους τρεις «βλέπουν» καγκελάριο τον Σολτς

22.09.2021 17:48
solts-germania

Μερικά 24ωρα απομένουν για να οδηγηθούν οι Γερμανοί στις κάλπες για ανάδειξη νέου καγκελάριου και νέας κυβέρνησης. Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Όλαφ Σολτς έρχεται πρώτος σε όλες τις δημοσκοπήσεις παρόλο που οι τελευταίες δίνουν ένα κλείσιμο ψαλίδας ανάμεσα σε SPD και CDU.

Πάντως, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα προτιμούν προσωπικά, το 66% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) θα λάβει τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία διεξήχθη από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του δικτύου RTL.

Tο 18% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα κερδίσουν τα δύο αδελφά συντηρητικά κόμματα, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές. Το 4% εκτιμά ότι οι Πράσινοι θα κερδίσουν τις εκλογές και το 2% κάποιο άλλο κόμμα.

Επίσης, το 91% των συμπαθούντων το SPD, αλλά και το 84% των Πρασίνων ψηφοφόρων πιστεύουν ότι οι Σοσιαλδημοκράτες θα λάβουν τις περισσότερες ψήφους στις ελογές τιης προσεχούς Κυριακής

Το 44% όσων ψηφίζουν Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές πιστεύει ότι νικητές θα εξέλθουν τα κόμματά τους, ενώ οι το 41% των ψηφοφόρων του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) επίσης πιστεύει ότι θα κερδίσουν οι συντηρητικοί. Σε εκλογική νίκη Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοιωνιστών πιστεύει το 30% όσων ψηφίζουν την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD)

Οι νεότεροι ερωτηθέντες –κάτω των 30 ετών– πιστεύουν σε ποσοστό 14% ότι πρώτο κόμμα θα είναι οι Πράσινοι.

Το 67% όλων των ερωτηθέντων πιστεύει σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση ότι καγκελάριος θα εκλεγεί ο Όλαφ Σολτς. Ο Άρμιν Λάσετ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 16% και η Αναλένα Μπέρμποκ στην τρίτη θέση με μόλις 2%.

Ότι ο Άρμιν Λάσετ θα εκλεγεί καγκελάριος πιστεύει το 40% Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανoκοινωνιστών ψηφοφόρων, και οι υποστηρικτές του FDP το πιστεύουν σε ποσοστό 35%. Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών όμως το 50% εκτιμά ότι επόμενος καγκελάριος θα είναι ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς.

Το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι απόψεις και οι θέσεις που αντιπροσωπεύει ένα κόμμα είναι πιο σημαντικές από τον υποψήφιο καγκελάριό τους και μόνο το 5% των ερωτηθέντων το βλέπει αντίστροφα. Και οι δύο παράγοντες είναι εξίσου σημαντικοί για το 35%.

Διαβάστε επίσης:

Τι απαντά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για την παρουσία στην εκδήλωση για το «Σπίτι της Τουρκίας»

Ιταλία: Σάλος με μποξέρ που αγωνίστηκε γεμάτος ναζιστικά τατουάζ (video)

Γκάμπι Πετίτο: Ταυτοποιήθηκε το πτώμα της – Δολοφονία «βλέπει» το FBI – Αναζητείται ο σύντροφός της (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:38