search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:35
MENU CLOSE

Η κόκκινη κάρτα της Κομισιόν

23.09.2021 07:46
komision_new

Η έκθεση της Κομισιόν που βγήκε τις προηγούμενες μέρες, έστειλε θετικά μηνύματα για την οικονομία κυρίως στον τομέα των υποδομών.

Έβγαλε όμως κίτρινη κάρτα στην ΕΤΑΔ θεωρώντας ότι δεν έχει βρει τον τρόπο να αξιοποιήσει την κρατική περιουσία από το πλούσιο Χαρτοφυλάκιο που διαθέτει σε όλη την Ελλάδα.

Μπορεί λοιπόν τα προβλήματα που υπήρχαν στην διοίκηση της εταιρείας να έχουν μπει σε ένα λογαριασμό –παρότι δεν έχουν γίνει οι διοικητικές αλλαγές στην πυραμίδα της εταιρεία – όμως φαίνεται ότι το πράγμα τσουλάει με αριθμούς Οδοντωτού!

Ωραίες οι υποσχέσεις των manager προς το Μαξίμου, αλλά τα πράγματα είναι μετρήσιμα και το μέτρημα, είναι μείον. Μαθαίνω, ότι έχουν δοθεί οι προθεσμίες προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της εταιρείας, αλλιώς θα ισχύσει το φύγε εσύ, έλα εσύ.

Πατριαρχικές φιλοδοξίες


Για το θέμα της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου στην φιέστα του Ερντογάν στην Νέα Υόρκη τα είπαμε χθες. Ψυχραιμία χρειάζεται από όλους. Καλώς θα τον δει ο πρωθυπουργός, έστω και σε ρόλο «ξεναγού» και δεν άκουσε τις ακραίες φωνές. Από την άλλη, ο Αμερικής θα πρέπει να βάλει προτεραιότητες. Το τώρα είναι τώρα, και τα μελλούμενα της διαδοχής του Βαρθολομαίου,… μελλούμενα.

Λεφτά ή …Bollywood για την Αττικής

Τον δρόμο του μεταξιού τον ξέρουμε και μάλιστα τώρα είναι επίκαιρος και γεωπολιτικά, αφού η συμμαχία Αυστραλίας- ΗΠΑ -Αγγλίας, αυτόν το δρόμο έχουν κατά νου να …κόψει. Ας κάνω όμως μια «γέφυρα» από αυτόν τον μεγάλο δρόμο και να πάω στα μικρά, εδώ τα δικά μας και στην Τράπεζα Αττικής όπου μπορεί να μην έχουμε Κινέζους, όπως η COSCO στον Πειραιά, αλλά μπορεί να έχουμε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, Ινδό επιχειρηματία. Υπάρχει λοιπόν ο εν λόγω επιχειρηματίας πολύ μεγάλου βεληνεκούς – τι μεγάλου δηλαδή, τεράστιου – που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και είναι σε επαφή ήδη με την Τράπεζα Ελλάδος.
Θα εκδηλώσει το ενδιαφέρον του επί του πραγματικού, να βάλει δηλαδή κάμποσα εκατομμύρια στην αύξηση και να πάρει τον έλεγχο της τράπεζας; Αν γίνει αυτό, θα αλλάξουν πολλά δεδομένα στον τραπεζικό χώρο και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης:

Στην ποδιά… του Στουρνάρα

Χελώνα στο… Ελληνικό

Ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από τους αντιεμβολιαστές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:34