search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:21
MENU CLOSE

ΚΚΕ: «Ο λαός να απορρίψει τα ψεύτικα διλήμματα»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2196
23-9-2021
24.09.2021 07:00
kke_simaies-new

Ψεύτικα διλήμματα και προσχηματικές διαχωριστικές γραμμές βλέπει το ΚΚΕ στην παρουσία των νυν και πάλαι ποτέ κομμάτων εξουσίας στη ΔΕΘ, δηλαδή της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής. Ο Περισσός απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ για την οργάνωση της εργατικής – λαϊκής πάλης από τα κάτω: «η διέξοδος για τα λαϊκά συμφέροντα δεν βρίσκεται στην αναμονή λύσεων “απ’ τα πάνω”» υποστηρίζει.


Στην αποτίμησή του για το πολιτικό σκέλος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης σημειώνει πως «η ουσία των παρεμβάσεων Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛΛ αποδεικνύει ότι κινούνται στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής».
Ειδικότερα, ο Περισσός εκτιμά ότι τα προγράμματα των τριών κομμάτων είναι γραμμένα «με βάση τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης της Ε.Ε., το νέο υπερμνημόνιο σε βάρος των λαών» καθώς και «με βάση τους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, ειδικά την πολιτική της λεγόμενης “πράσινης – ψηφιακής μετάβασης”, που απ’ τη μια προσθέτει νέα βάρη στους εργαζόμενους, όπως η ακρίβεια, απ’ την άλλη φέρνει νέα προνόμια για προχωρήσουν οι “πράσινες μπίζνες”».


Όσο για τις διαφορές που εντοπίζει, αυτές είναι διαφορές ύφους καθώς, όπως γράφει στη σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου, «η μεν Ν.Δ. το προωθεί περισσότερο με το “μαστίγιο” και την πυγμή, ο δε ΣΥΡΙΖΑ με το “καρότο” και την καλλιέργεια νέων ψευδαισθήσεων».


Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως οι όποιες «παροχές» υπόσχεται είναι «στάχτη στα μάτια», καθώς «η αύξηση του κατώτατου μισθού συνυπάρχει με τη διατήρηση του αντεργατικού οπλοστασίου, ειδικά του νόμου Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ, που κατοχυρώνει το δικαίωμα του εκάστοτε υπουργού Εργασίας να καθορίζει τον κατώτατο μισθό, αλλά κι αυτών που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Η “μείωση της φορολογίας” γίνεται με αναστολή κάποιων φόρων, ενώ την ίδια στιγμή δεν αμφισβητείται στο ελάχιστο η φορολογική ελάφρυνση του κεφαλαίου, γεγονός που θα οδηγήσει από άλλο δρόμο στην επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων. Τα μέτρα για την υγεία συνυπάρχουν με τη δήλωση προσήλωσης στις συμπράξεις δημοσίου – ιδιωτικού τομέα, τη στιγμή που η πανδημία απέδειξε ότι ο ιδιωτικός – επιχειρηματικός τομέας λειτουργεί σε βάρος της υγείας του λαού».


Κατά το ΚΚΕ «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση μέσα από ένα “επεκτατικό μείγμα”, ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη που να ωφελεί ταυτόχρονα το κεφαλαίο και τους εργαζομένους». Μάλιστα, παρουσιάζει τα προγράμματα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ως τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: «Η “ανάπτυξη για όλους” του κ. Μητσοτάκη είναι το άλλο όνομα της “νέας αρχής” και της “συμπεριληπτικής ανάπτυξης” του κ. Τσίπρα».


Δεδομένης αυτής της ανάλυσης, το ΚΚΕ, στην εκκίνηση αυτής της πολιτικής περιόδου, που πολλοί εκτιμούν ότι έχει στον ορίζοντά της πρόωρες κάλπες, καλεί τους πολίτες να απορρίψουν «όλες τις ψεύτικες υποσχέσεις που εμφανίζονται με νέο περιτύλιγμα».

Διαβάστε επίσης:

efood: Μετατρέπει τις συμβάσεις εργασίας των διανομέων σε αορίστου χρόνου μετά τον σάλο

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Μήνυμα και στον Ερντογάν

ΔΕΗ: Αποφασίστηκε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 750 εκατ. ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:21