search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:05
MENU CLOSE

Θεοδωρικάκος: Εντολή στη ΔΗΕ να «ξεψαχνίσει» σελίδες αντιεμβολιαστών

25.09.2021 12:33
theodorikakos_new

Τους διαχειριστές ιστοτόπων που προτρέπουν πολίτες να μην εμβολιαστούν θα επιχειρήσει να ταυτοποιήσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή το πρωί του Σαββάτου στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία και ειδικότερα κατά του εμβολιασμού, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «πρέπει να διερευνηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ιστοσελίδες που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία».

Στην ίδια εκπομπή, παρουσιάστηκε έγγραφο στο οποίο φαίνεται η προσπάθεια κάποιων να εξαπατήσουν πολίτες ζητώντας τους χρήματα έτσι ώστε να τους εξασφαλίσουν ότι δεν θα έχουν καμία επίπτωση σε περίπτωση που δεν τηρήσουν τα μέτρα ή δεν θα εμβολιαστούν.

Διαβάστε επίσης:

Θεσπρωτία: «Φωτιές» ανάβει εμποροπανήγυρη στην Παραμυθιά

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Ο δράστης παρακολουθούσε την πρώην του με νοικιασμένο αμάξι (Video)

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Το τελευταίο αντίο στην 32χρονη εκπαιδευτικό (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:05