search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:03
MENU CLOSE

Βασιλική οικογένεια: Αποκαλύψεις για τον Φίλιππο, ήταν γυναικάς και…σοσιαλιστής

28.09.2021 17:27
filippos_elisavet-new

Το είδαμε ή μάλλον καλύτερα το διαβάσαμε και αυτό. Ο Φίλιππος ο πρίγκιπας του Εδιμβούργου, πριν παντρευτεί τη βασίλισσα Ελισάβετ και μετακομίσει στο Μπάκιγχαμ, ήταν (σαν νεαρός) γυναικάς και σοσιαλιστής.

Για την ομορφιά της βασίλισσας απαρνήθηκε και τα δυο. Και τις υπόλοιπες γυναίκες αλλά και τα… σοσιαλιστικά του πιστεύω. Όλα αυτά αποκαλύπτονται στο βιβλίο «ΤHE SECRET ROYALS: SPYING AND THE CROWN, FROM VICTORIA TO DIANA» των Richard Aldrich και Rory Cormac.

Το βιβλίο εμπεριέχει εκμυστηρεύσεις από διάφορους σωματοφύλακες γαλαζοαίματων της Αγγλίας και ξεκινάει από την Βικτόρια και φτάνει μέχρι την Νταϊάνα. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Φίλιππος.

Ο Φίλιππος γεννήθηκε το 1921 στο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα και ήταν απόγονος του Οίκου του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Σόντερμπουργκ-Γκλύξμπουργκ. Ο Φίλιππος γεννήθηκε όντας μέλος της Ελληνικής και της Δανικής Βασιλικής Οικογένειας. η οικογένειά του εξορίστηκε από τη χώρα όταν εκείνος ήταν ακόμη βρέφος.

Πατέρας του ήταν ο πρίγκιπας Ανδρέας ένας εκ των βασικών υπευθύνων για την πανωλεθρία του Ελληνικού στρατού στη μάχη πέρα από τον Σαγγάριο κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής εκστρατείας.

Τελικά ο Φίλιππός πως τα έφερε από εδώ πως τα έφερε από εκεί δίχως να έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του κατάφερε να παντρευτεί την Ελισάβετ, γιατί ως γνωστόν οι γαλαζοαίματοι παντρεύονται – κυρίως- μεταξύ τους για να μην μπει άλλο άιμα στον οίκο τους.

Το βιβλίο αποκαλύπτει τις πρώτες αντιδράσεις της οικογένειας της Ελισάβετ όταν εμφανίσθηκε ο Φίλιππός σαν επίδοξος γαμπρός. Ο τότε βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος και πατέρας της Ελισάβετ έδωσε εντολή για την δημιουργία ένος πλήρους ντοσιέ «απλώς με τα πάντα» για τον νεαρό υποψήφιο μνηστήρα. Ζήτησε να αποκαλυφθούν όλοι οι σκελετοί που πιθανόν να έκρυβε ο νεαρός.

Ο φάκελος τελικά συνετάχθη και τα όσα έγραφε για τον άεργο πρίγκιπα έκαναν τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας να φρίξει: Αναιδής, πότης, γυναικάς, ξενύχτης, χαρτοπαίκτης και με μια άθλια αίσθηση του χιούμορ. Και όχι μόνο αυτό.

Το γαλάζιο αίμα πάγωσε στις φλέβες του Γεωργίου του 6ου όταν διάβασε ότι ο Φίλιππος σύχναζε σε διάφορα στέκια και κλαμπ της εποχής στο Λονδίνο όπου συναναστρέφονταν με… σοσιαλιστές. Μάλιστα ήταν τόσο ένθερμος αριστερός ο πρίγκιπας, που δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε εμπλακεί σε καυγάδες για τις ιδέες του και τον φώναζαν ο «ερυθρός πρίγκιπας».

Η μητέρα της Ελισάβετ τον φώναζε «ο Ούννος» ενώ και η ίδια η μετέπειτα βασίλισσα του έτριξε τα δόντια σε κάποιο ερωτικό τους καυγαδάκι λέγοντας του ότι τη φέρνει σε δύσκολη θέση και να σταματήσει «να είναι τόσο ένθερμος και βίαιος εκφραστής του σοσιαλισμού».

Ποιος ο Φίλιππός. Οι αδερφές του οποίου είχαν όλες νυμφευτεί υψηλόβαθμα στελέχη των Ναζί, και που η άλλη μετέπειτα Βασίλισσα της Ελλάδας που τότε ήταν πριγκίπισσα η Φρειδερίκη ήταν μέλος της ναζιστικής νεολαίας.

Ο Φίλιππος μπορεί να ήταν άεργος, να μην είχε δουλέψει ποτέ στη ζωή του, αλλά χαζός δεν ήταν. Η σκέψη του να παντρευτεί και μόνο την Ελισάβετ και να γίνει και εκείνος πρίγκιπας δίπλα σε μια βασίλισσα του άρεσε πολύ.

Έτσι άλλαξε το οικογενειακό όνομά του, αποποιήθηκε τους τίτλους του και τις σοσιαλιστικές του ιδέες και έναν χρόνο αργότερα παντρεύτηκε την Ελισάβετ. Βέβαια αυτά για τους τύπους γιατί ως γνωστόν γυάλιζε το ματάκι του Φίλιππου όταν έβλεπε θηλυκό ποδόγυρο.

Όταν στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 ξέσπασε το σκάνδαλο Προφιούμο, τότε που ο υπουργός πολέμου Τζον Προφιούμο μοιραζόταν την ίδια ερωμένη με τον στρατιωτικό ακόλουθο της πρεσβείας της Σοβιετικής Ένωσης στη Βρετανία, Γιβγένι Ιβανόφ, που δεν ήταν άλλη από τη διάσημη χορεύτρια καμπαρέ, την 19χρονη Κρίστιν Κέλερ.

Φυσικά πλέχτηκαν οι μυστικές υπηρεσίες και σε λίγο χρονικό διάστημα στα χέρια της βασίλισσας Ελισάβετ, έφτασαν διάφοροι φάκελοι από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες αλλά και από το FBI, όπου το όνομα του καλού της συζύγου φιγούραρε αρκετά υψηλά και πιθανότατα είχε βάλει και εκείνος το δάχτυλο στο «βάζο με το μέλι». Η Ελισάβετ αγέρωχη το κατάπιε και αυτό.

Αυτά και άλλα πολλά αποκαλύπτουν οι σωματοφύλακες του Φίλιππου στο συγκεκριμένο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Σίλβια Κριστέλ: Η ταραχώδης ζωή της κινηματογραφικής «Εμμανουέλας», τα ναρκωτικά, η αναζήτηση πατρικής φιγούρας (Video)

Άγρια επεισόδια στο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης με την κάλυψη της Χρυσής Αυγής (Videos)

Φρεγάτες Belhara: Αυτό είναι το κείμενο της συμφωνίας με το Παρίσι – Τι προβλέπει το άρθρο 2

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:02