search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:54
MENU CLOSE

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: «Απαλλοτρίωσε» και τον βυζαντινό δικέφαλο αετό

01.10.2021 21:41
erdogan_new

Κλιμακώνεται ο εκνευρισμός της Τουρκίας για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία και πλέον οι αντιδράσεις μοιάζουν να ξεφεύγουν από κάθε όριο.

Μετά τη ακραία ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, στην οποία απάντησε με σαφή τρόπο ο Νίκος Δένδιας, τη σκυτάλη των προκλήσεων πήρε ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έβαλε στο στόχαστρό του την Κύπρο, αλλά και το… Βυζάντιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία, ο Ερντογάν αναφερόμενος στην Κύπρο έκανε λόγο για ύπαρξη δύο κρατών, την ίδια ώρα που ο Τζο Μπάιντεν σε επιστολή του προς το Νίκο Αναστασιάδη επαναλάμβανε τη θέση του ΟΗΕ για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της Τουρκίας, απείλησε πως θα προχωρήσει σε βήματα παρόμοια με αυτά που έκανε στα Βαρώσια και σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, «απαλλοτρίωσε» το έμβλημα του Βυζαντίου, τον δικέφαλο αετό, τον οποίο χαρακτήρισε ως… τουρκικό σύμβολο, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί «τουρκική κληρονομιά», που συμβολικά κοιτά τόσο στη Δύση όσο και στην Ανατολή, όπως κι η Τουρκία.

Διαβάστε επίσης

Γερμανία: Οι πολίτες θέλουν Σολτς και «φανάρι» για κυβέρνηση

Λα Πάλμα: Συνεχίζει να αναβλύζει λάβα από το ηφαίστειο

Ιράν: Τρεις τραυματίες από σεισμό 5,2 Ρίχτερ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:49