ΔΕΥΤΕΡΑ 10.11.2025 17:47
MENU CLOSE

Λιβανέζικη σούπα με κόκκινες φακές και λεμόνι

04.10.2021 11:03

Βασισμένη σε μια λιβανέζικη συνταγή, η σούπα αυτή είναι πεντανόστιμη, ελαφριά, πικάντικη και με ένα υπέροχο κόκκινο χρώμα.

Υλικά για τη συνταγή

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες

1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι + λίγο επιπλέον

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Μια πρέζα τσίλι σκόνη ή πιπέρι καγιέν + λίγο επιπλέον

940ml ζωμό λαχανικών

2 φλιτζάνια νερό

1 ½  φλιτζάνι κόκκινες φακές

1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε κύβους

Χυμός από ½ λεμόνι + λίγο επιπλέον

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Σοτάρετέ τα περίπου για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Βάλτε την πάστα ντομάτας, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, το καγιέν και συνεχίστε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας, για 2 επιπλέον λεπτά.

Στη συνέχεια ρίξτε το ζωμό, το νερό, τις φακές και το καρότο.

Αφήστε να πάρει μια βράση, μισοκαλύψτε με το καπάκι της κατσαρόλας και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.

Σιγοβράστε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Δοκιμάστε το αλάτι και αν είναι απαραίτητο, συμπληρώστε με λίγο επιπλέον.

Σε ένα μπλέντερ πολτοποιήστε τη μισή ποσότητα της σούπας και βάλτε την ξανά στην κατσαρόλα.

Αυτό θα βοηθήσει να χυλώσει η σούπα. Ξαναζεστάνετε την λίγο και προσθέστε το χυμό λεμόνι και τον κόλιανδρο, ανακατεύοντας καλά.

Σερβίρετε ζεστές τις φακές, αφού τις περιχύσετε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και πασπαλίσετε με λίγη σκόνη καγιέν ή τσίλι.

Διαβάστε επίσης

Αφράτες τηγανίτες γλυκοκολοκύθας

Σούπα «παντρεμένη» Ιταλοαμερικάνικη

Βίδες με πέστο λιαστής ντομάτας και μοτσαρέλα

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.11.2025 17:46
Exit mobile version