search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:15
MENU CLOSE

ΕΟΔΥ: Αυτός θα είναι ο νέος πρόεδρος στη θέση του Αρκουμανέα

05.10.2021 10:04
EODY_105

Ο Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας αναμένεται να είναι ο διάδοχος του Παναγιώτη Αρκουμανέα στην προεδρεία του ΕΟΔΥ.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε το Σάββατο την παραίτησή του από την προεδρία του ΕΟΔΥ, στον υπουργό Θάνο Πλεύρη ο οποιός και την έκανε δεκτή.

Ποιος είναι ο Θεοκλής Ζαούτης

Ο Θεοκλής Ζαούτης είναι κλινικός γιατρός, ερευνητής, και ασχολείται ενεργά με τον τομέα της δημόσιας υγείας τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη.

Είναι Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania (UPENN) και Διευθυντής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Philadelphia (CHOP).

Το 2011, ίδρυσε το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων (CLEO) στην Αθήνα. Αποστολή του Κέντρου είναι η βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα ελληνικά νοσοκομεία, των οποίων το έργο περιλαμβάνει ένα ισχυρό πρόγραμμα διεθνούς, πολυκεντρικής έρευνας και συνεργασίας.

Το 2018, διορίστηκε Ανώτατος Επιστημονικός Σύμβουλος του Ιδρύματος PENTA. Το δίκτυο PENTA περιλαμβάνει εκατοντάδες ερευνητές και κλινικούς γιατρούς, οι οποίοι σχεδιάζουν, εφαρμόζουν και συντονίζουν παγκόσμιας εμβέλειας κλινικές έρευνες και προγράμματα κατάρτισης σε 18 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Παρούσα ξανά η Ιωάννα – Από άλλη είσοδο μπήκε η κατηγορούμενη (Photos/video)

Βασιλακόπουλος: «Παρέλαση μόνο για εμβολιασμένους θεατές και μαθητές με μάσκες»

Οργή στους επιχειρηματίες και τους πολίτες από τις κυβερνητικές ανακολουθίες στα θέματα της πανδημίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:09