search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 04:21
MENU CLOSE

ΕΣΡ: Κι άλλες «βαριές» ποινές σε ραδιοσταθμούς εξαιτίας εκπομπών του Γιώργου Τράγκα – Αθροιστικά τα πρόστιμα ανέρχονται σε περίπου μισό εκατ. ευρώ.

05.10.2021 16:24
«Ελεύθεροι Άνθρωποι»: Ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε και επίσημα το κόμμα του (Video) - Media

Με πιο πρόσφατο το πρόστιμο συνολικά 55.000 ευρώ στον ραδιοσταθμό Ράδιο Γαμμα 94 FM της Πάτρας- 25.000 ευρώ για «την προβολή ποιοτικά υποβαθμισμένου ραδιοφωνικού προγράμματος», 10.000 ευρώ για «παραβίαση της υποχρέωσης σεβασμού της ανθρώπινης αξίας και προσωπικότητας» και 20.000 ευρώ για «παραβίαση εκ προθέσεως της υποχρέωσης ακριβούς και με το απαιτούμενο αίσθημα ευθύνης μετάδοσης των πληροφοριών και των ειδήσεων»- το Εθνικό συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη προσοχή το τελευταίο διάστημα σε ότι συμβαίνει με αφορμή τις ραδιοφωνικές εκπομπές του Γιώργου Τράγκα.

Ο δημοσιογράφος αν και κάνει τις εκπομπές του στο webradioCrash.gr, με τις αναπαραγωγές/αναμεταδόσεις που γίνονται συστηματικά από ραδιόφωνα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας, αποκτούν χαρακτηριστικά πανελλαδικής κάλυψης!

Υπάρχουν «φωνές» τις ραδιοφωνικής αγοράς που υποστηρίζουν ότι αυτό που συμβαίνει «λες και είναι με ένα τρόπο υπαγορευμένο από κάποιους, πιθανόν διότι ο Τράγκας μπορεί και να ενοχλεί».

Όμως οι  ποινές στο Ράδιο Γάμμα αφορούν, οι μεν δύο πρώτες, εκπομπή του δημοσιογράφου στην οποία καταφέρθηκε με βαριές εκφράσεις έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων προσώπων, για την υπόθεση Λιγνάδη, και η τρίτη λόγω fake news για τον κορωνοϊό.

Μέχρι τώρα, πάντως, το συνολικό ποσό των προστίμων που έχει επιβάλλει το ΕΣΡ για τις διαδικτυακές εκπομπές του δημοσιογράφου, ανέρχεται συνολικά σε 490.000 ευρώ

Πριν από μερικές ημέρες τιμωρήθηκαν με 25.000 ευρώ καθένας από τους  Ελλάδα 94.3 και ο Focus 103.6  ενώ επιβλήθηκε χρηματική κύρωση 20.000 ευρω στον Καστοριά FM 91.5  και άλλα τόσα στον  Ιόνιον FM 95.5 Ηλείας για «παράβαση εκ προθέσεως της υποχρέωσης ακριβούς και με το απαιτούμενο αίσθημα ευθύνης μετάδοσης των πληροφοριών και των ειδήσεων». Για τον Ιόνιον FM είναι η δεύτερη «καμπάνα» μέσα σε λίγες μέρες για άλλη εκπομπή του δημοσιογράφου. Την προηγούμενη φορά τού είχε επιβληθεί πρόστιμο  35.000  ευρώ.

Πρόκειται για τρεις εκπομπές του Γιώργου Τράγκα, του περασμένου Ιανουρίου στις οποίες μιλούσε για φαρμακευτικά σκευάσματα που «θεράπευαν» τον κορωνοϊό, και που υποτίθεται ότι η ύπαρξη τους αποσιωπούνταν για χάρη των εμβολίων.

Στο σκεπτικό του το ΕΣΡ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η ελεγχόμενη εκπομπή μετέδωσε παραπλανητικές πληροφορίες για την ύπαρξη αποτελεσματικών φαρμάκων που οδηγούν στην ίαση του κορονοϊού και προκάλεσε με τον τρόπο αυτό κίνδυνο σύγχυσης στο κοινό που μπορούσε να οδηγήσει σε συμπεριφορές επιβλαβείς για τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων. Ταυτοχρόνως, προέβαλε ατεκμηρίωτα τον ισχυρισμό ότι αποσιωπάται σκοπίμως και αντιεπιστημονικώς η ύπαρξη των υποτιθέμενων αποτελεσματικών αυτών φαρμάκων για να προωθηθούν τα εμβόλια και να εξυπηρετηθούν συμφέροντα εμπλεκόμενων στην παραγωγή των εμβολίων εταιρειών».

Οι κυρώσεις του ΕΣΡ χαρακτηρίζονται ,από κύκλους της ραδιοφωνικής πιάτσας ως αυστηρές, ειδικά δε για τα ραδιόφωνα της επαρχίας, όπου τα διαφημιστικά μεγέθη είναι υποπολλαπλάσια των μεγάλων αστικών κέντρων, και δημιουργούν ένα είδος οικονομικού βρόγχου και «ασφυξίας».

Διαβάστε επίσης:

Αφού υπάρχουν Δροσουλίτες υπάρχουν και «Κομάντα και Δράκοι»

ΑΝΤ1: Ετοιμάζει αλλαγές από τον Νοέμβριο στο πρόγραμμά του – Διεύρυνση της πρωινής ζώνης

Τα σχέδια για το One Channel βγάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το συρτάρι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58