search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:43
MENU CLOSE

Μητροπολίτης Λαρίσης: Εχθρός της Εκκλησίας η θρησκοληψία – Υγειονομικό θέμα το εμβόλιο (Video)

06.10.2021 09:17
202101030629481978

Ξεκάθαρο μήνυμα κατά της θρησκοληψίας έστειλε ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος μιλώντας στην τηλεόραση.

Όπως είπε η θρησκοληψία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Εκκλησίας και πρέπει να τον πολεμήσουμε» ενώ ξεκαθάρισε ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι θέμα υγειονομικό και όχι θρησκευτικό ή θεολογικό.   

Μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπήρχαν για τα εμβολιαστικά κέντρα που στήθηκαν έξω από ναούς στην Λάρισα με πρωτοβουλία του, σημείωσε πως «σε μια μητρόπολη 252.000, μαζεύτηκαν 30 την Κυριακή, δεν το λες μεγάλη αντίδραση. Απλά αυτοί μπορούν και κάνουν φασαρία. Άλλοι τόσοι, βρήκαν το θάρρος να περάσουν ανάμεσά τους και να εμβολιαστούν. Εμείς δεν έχουμε κανέναν απέναντι. Όλοι παιδιά μας είναι», είπε σε άλλο σημείο.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης προανήγγειλε ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και την Κυριακή σημειώνοντας: «Ακόμα και ένας να εμβολιαστεί, θεωρούσα ότι θα ήταν επιτυχία. Όσοι ήταν απέξω από το ναό εμβολιάστηκαν».

Η απώλεια που συγκλόνισε τον Ιερώνυμο

Το ξεκλήρισμα μιας εμβληματικής οικογένειας της Λάρισας «η οποία προσέφερε πολλά στην κοινωνία και την εκκλησία» υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος, «μας έδωσε τη δυνατότητα να συγκλονιστούμε και να καταλάβουμε ότι οι θάνατοι ανά ημέρα, δεν είναι απλά νούμερα, είναι περιπτώσεις ανθρώπων, περιστατικά που κρύβουν το καθένα από πίσω ένα κοινωνικό πρόβλημα. Δεν είναι απλή υπόθεση ο θάνατος κάθε ανθρώπου από κορωνοϊό».

Τέλος, ο μητροπολίτης, σχολίασε όσους παρερμηνεύουν δηλώσεις του Άγιου Παϊσιου.

«Κάποιοι παρερμηνεύουν όπως θέλουν πράγματα που είπε ο Άγιος Παϊσιος για την εποχή του και τα συνδέουν με τον κορωνοϊό. Αν ζούσε ο Άγιος Παϊσιος, μάλλον θα έπαιρνε με καμία μαγκούρα αυτούς που βάζουν λόγια στα στόματα του που δεν έχει πει ποτέ

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων στη Λεωφόρο Συγγρού – Μια τραυματίας

Γεώργιος Γρίβας: Ο αρχηγός της δωσιλογικής «Χ» στον οποίον αναφέρθηκε ο Μπογδάνος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:42