search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:42
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Μας καταδιώκουν στερεότυπα ανταγωνισμού μεταξύ των κοινωνικών εταίρων

08.10.2021 20:05
mitsotakis-new

«Έχει έρθει και η ώρα της επιχειρηματικότητας, στα πλαίσια της προάσπισης της ανταγωνιστικότητας, να δει ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πραγματική στήριξη του κόσμου της εργασίας, προς το εισόδημα, προς γενικότερες παροχές».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ με θέμα «Ελληνική Κοινωνία: Από τη σπορά στην καρποφορία» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι μια τέτοια αντίληψη, από πλευράς επιχειρήσεων, «θα είναι μια ευκαιρία να επιστραφεί ένα μέρισμα ανάπτυξης και να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες για έναν καινούργιο ευρύτερο κοινωνικό διάλογο με άλλα κριτήρια». 

«Είναι βέβαιο ότι στο τομέα αυτό είμαστε ακόμη πίσω και μας καταδιώκουν στερεότυπα ανταγωνισμού μεταξύ των κοινωνικών εταίρων», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. «Όπως μας καταδιώκουν και συμφωνίες οι οποίες έγιναν στο παρελθόν με μεγάλη άνεση σε βάρος της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Που στην ουσία όλοι ήθελαν να είναι αρεστοί σε όλους και το αποτέλεσμα το πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά. Δεν θεωρώ ότι και οι κοινωνικοί εταίροι ήταν άμοιροι ευθυνών για την οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας. Νομίζω ότι όλοι έχουμε ωριμάσει και οι κοινωνικοί εταίροι έχουν ωριμάσει, η εργοδοσία αντιλαμβάνεται ότι θα πρέπει να έχει έναν μεγαλύτερο ρόλο που θα πηγαίνει πέρα και πάνω από στενή προάσπιση των συμφερόντων των μετόχων και χρειάζεται ένα ευρύτερο αποτύπωμα παρουσίας».

«Το κράτος ως κυβέρνηση έχει διευκολύνει πολύ την ελληνική επιχειρηματικότητα αυτά τα δύο χρόνια, μειώνοντας φόρους και εισφορές, βελτιώνοντας την ρευστότητα, εξασφαλίζοντας πολιτική σταθερότητα που είναι πολύ σημαντική αν θέλει κανείς να κάνει μακροχρόνιες επενδύσεις», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τον επιχειρηματικό κόσμο να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός-μέτρα: Ξεκινά «σαφάρι» ελέγχων – Απαραίτητα «αξεσουάρ» εξόδου πιστοποιητικό-ταυτότητα

Σουβλάκι όπως λέμε… σούσι – Πόσο και γιατί θα ανέβει η τιμή του (video)

Αλλάζουν όλα σε εστίαση και ψυχαγωγία με τα νέα μέτρα – Σαρωτικοί έλεγχοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01