search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:43
MENU CLOSE

Νορβηγία: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση τοξοβόλου – «Εξετάζεται τρομοκρατική ενέργεια» (Photos/Videos)

13.10.2021 22:03
norway-police-new

Αιματηρή επίθεση άνδρα με τόξο και βέλος στην πόλη Kongsberg της Νορβηγίας σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας να δηλώνει ότι «όπως εξελίσσονται τα γεγονότα, είναι φυσικό να διερευνηθεί εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση».

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και αρκετοί σκοτώθηκαν, ανέφερε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Έιβιν Ος.

«Δυστυχώς επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες και δυστυχώς επίσης πολλοί νεκροί», δήλωσε σε δημοσιογράφους. Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός υπόπτου. «Ο άνδρας που συνελήφθη δεν έχει ανακριθεί και είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε τα κίνητρά του, είπε ο Ος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο δράστης πραγματοποίησε επιθέσεις σε αρκετές περιοχές της πόλης των 28.000 κατοίκων.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TV2, ο άνδρας έφερε πάνω του επίσης ένα μαχαίρι και άλλα όπλα.

Στο Kongsberg έχουν αναπτυχθεί ειδικές δυνάμεις της νορβηγικής αστυνομίας.

Οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να μείνουν σπίτια τους. Αρκετές γειτονιές αποκλείστηκαν από την αστυνομία, με τα τηλεοπτικά πλάνα να δείχνουν μεγάλη ανάπτυξη ένοπλων αστυνομικών δυνάμεων και ασθενοφόρων. Ένα ελικόπτερο επίσης έχει αναπτυχθεί.

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει γνωστά.

Πριν δέκα χρόνια, στις 22 Ιουλίου του 2011, την νορβηγική και την παγκόσμια κοινή γνώμη είχαν συνταράξει οι επιθέσεις του Άντριου Μπρέιβικ, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους συνολικά 77 άτομα.

Μετά την έκρηξη βόμβας σε φορτηγό εντός κυβερνητικού συγκροτήματος στο Όσλο, ο Μπρέιβικ, οπαδός των νεοφασιστικώννεοναζιστικών απόψεων και ρευμάτων, σκότωσε με πυροβολισμούς 69 συμμετέχοντες σε μια θερινή κατασκήνωση της Νεολαίας του Εργατικού Κόμματος (AUF) στο νησί Ουτόγια.

Τον Ιούλιο του 2012 καταδικάστηκε για μαζικές δολοφονίες, πρόκληση φονικής έκρηξης και τρομοκρατία.

Τον Αύγουστο του 2019, ο Φίλιπ Μανσάους πυροβόλησε εναντίον ενός τεμένους κοντά στο Όσλο, προτού ακινητοποιηθεί από τους πιστούς του τεμένους, χωρίς να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς. Στο παρελθόν ο ίδιος είχε πυροβολήσει με φυλετικά κίνητρα την θετή αδελφή του, γεννημένη στην Ασία.

Αρκετά σχέδια για ισλαμιστικές επιθέσεις έχουν αποτραπεί.

Διαβάστε επίσης:

Μύκονος: Φωτιά σε εστιατόριο στον Ορνό – Εκρήξεις και σύννεφο καπνού (Video)

Τα δύο είδη προπόνησης που ταιριάζουν σε ηλικίες 60 ετών και άνω (video)

Μακρά Covid: Η λύση που προσφέρουν τα αντικαταθλιπτικά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:43