search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:23
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ σε Κηφισό-Παραλιακή – Κλειστό το Δημόσιο (Video)

14.10.2021 21:37
khfisos-new

Την απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ στις λεωφόρους Κηφισού και Ποσειδώνος (παραλιακή) από τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 08:00 το πρωί της Παρασκευής ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ανακοινώνοντας τα μέτρα που αποφασίστηκαν σε έκτακτη σύσκεψη, λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης των έντονων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας «Μπάλλος», ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι αποφασίστηκε ακόμα να παραμείνουν κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες, εκτός από όσες συνδέονται με την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Ενθαρρύνεται η τηλεργασία για να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι, πρόσθεσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ενώ ανέφερε ότι θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια. Στις ίδιες περιοχές θα μείνουν κλειστοί και παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι θα αξιοποιούνται όλα τα ειδικά μηχανήματα που διαθέτει ο ιδιωτικός τομέας, για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων από τις 3 μέχρι τις 6 το πρωί. Το καιρικό φαινόμενο, εκτός από την Αττική, θα επηρεάσει και την Εύβοια και την Χαλκιδική.

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

1) Aπό 01:00 μετά τα μεσάνυχτα έως 08:00 αύριο το πρωί, απαγορεύεται η διέλευση όλων των Ι.Χ. οχημάτων και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί η κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε συνεννόηση με την Τροχαία, ενώ θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους εισόδου στην Αττική.

2) Kλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

3) Ενθαρρύνεται η τηλε-εργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρηση των δρόμων, έτσι ώστε εάν επιδεινωθεί το φαινόμενο, να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.

4) Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

5) Κλειστοί θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμεΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.

6) Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων με ειδικά μηχανήματα, τα οποία διαθέτει.

Όπως τόνισε ο κ. Στυλιανίδης όλα τα μέτρα είναι προληπτικά καθώς, όπως προσέθεσε, «δεν υπάρχει οτιδήποτε που να δικαιολογεί πανικό, αλλά όπως πάντα η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία».

Σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας ο κ. Στυλίανίδης είπε ότι θα υπάρχει επιδείνωση του επικίνδυνου καιρικού φαινομένου, ειδικά στην Αττική, από τις 03:00 μέχρι τις 06:00 το πρωί. Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν την πορεία τους και θα επηρεάσουν την Εύβοια και τη Χαλκιδική σε μεταγενέστερο στάδιο, ενώ από αύριο υπάρχει, επίσης, σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως η Σάμος και η Ικαρία. 

Σταματά το Τραμ

Στο μεταξύ, αποσύρονται προληπτικά οι συρμοί της γραμμής του Τραμ κατόπιν ενημέρωσης της ΕΜΥ για επερχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική.

Αυτό προκύπτει από ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το πρωί της Παρασκευής πάντως, οι συρμοί αναμένεται να κινούνται κανονικά, εκτός απροόπτου.

Κλειστά και τα δικαστήρια την Παρασκευή στην Αττική

Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια και εισαγγελίες την Παρασκευή στην περιφέρεια Αττικής.

Από την αναστολή εργασιών των δικαστηρίων εξαιρούνται οι υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω του επείγοντος χαρακτήρα τους.

Η απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Κλειστά σχολεία στην Πελοπόννησο

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή όλα τα σχολεία σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας των μετεωρολογικών προγνώσεων για δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ειδικότερα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους Δήμους Κορινθίων, ΛουτρακίουΠεραχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας και Σικυωνίων.

Επίσης, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, λόγω της κακοκαιρίας.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία και σε δήμους των περιφερειακών ενοτήτων Αργολίδας και Αρκαδίας. Ειδικότερα, στην Αργολίδα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, ‘Αργους – Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, στην Λακωνία, πέραν της ανατολικής Μάνης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και στους δήμους Μονεμβασίας και Ευρώτα, ενώ στην Αρκαδία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο της Τρίπολης.

Κλειστά σχολεία και σε Κεφαλονιά-Ιθάκη-Ζάκυνθο

Λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων που πλήττουν Κεφαλονιά και Ιθάκη και για την προστασία των μαθητών, οι δήμαρχοι των Δημοτικών Ενοτήτων των δύο νησιών αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στη Ζάκυνθο.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Φούσκωσαν» επικίνδυνα Ιλισσός και Κηφισός (Photos/Video)

Επίθεση με βιτριόλι: «Ήθελα να πονέσει η Ιωάννα, όπως πόνεσε και εμένα η ψυχή μου» – Όλη η απολογία της κατηγορούμενης

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Πώς θα γίνει – Τι προβλέπει η εγκύκλιος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:21