Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μια εύκολη συνταγή για ασυνήθιστη αλλά πεντανόστιμη χορτοφαγική καρμπονάρα.
Το πιάτο αρωματίζεται με φύλλα φασκόμηλου, ενώ τα υπόλοιπα υλικά παραμένουν ίδια με αυτά της κλασσικής ιταλικής μακαρονάδας.
300 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι ή ότι άλλο επιθυμείτε
2 αυγά
600 γραμμάρια κολοκύθα κομμένη σε κύβους
35 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml ζωμό λαχανικών
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Μερικά φύλλα φασκόμηλο
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος, σοτάρετε σε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο μαζί με 2-3 φύλλα φασκόμηλο, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Αφού καθαρίσετε καλά την κολοκύθα, κόψτε την σε κύβους και σοτάρετέ την κι αυτήν στο ίδιο σκεύος για 10 λεπτά. Προσθέστε τον έτοιμο ζωμό (θα πρέπει να είναι ζεστός) και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για άλλα 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αφήστε το στην άκρη μέσα στο σκεύος.
Εντωμεταξύ χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά, με το αλάτι, το πιπέρι και το τριμμένο πεκορίνο και ανακατέψτε καλά. Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο και καλά αλατισμένο νερό έτσι ώστε να είναι al dente και στραγγίστε τα. Αδειάστε τα μακαρόνια στο αντικολλητικό σκεύος με την κολοκύθα και με λίγο νεράκι από το βράσιμό τους και σοτάρετέ τα ελαφρά για 1 λεπτό. Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και φέρτε τα μερικές βόλτες, ανακατεύοντας γρήγορα. Σερβίρετε με λίγο επιπλέον τριμμένο τυρί, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαύστε!
Διαβάστε επίσης:
Μηλοπιτάκια τυλιγμένα σε τορτίγιες με κανελοζάχαρη
Πολίτικη φασολάδα με παστουρμά
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.