search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:24
MENU CLOSE

Τις επόμενες ώρες αποφασίζει ο Γιώργος Παπανδρέου για την προεδρία στο ΚΙΝΑΛ – Όλο το παρασκήνιο

18.10.2021 07:00
Giorgos Papandreou_new

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών που ξεκίνησε με τους υποψήφιους προέδρους για το ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου, αν και κανείς δεν γνωρίζει έως αυτή την στιγμή τι ακριβώς επιδιώκει απ’ αυτές τις συναντήσεις ο πρώην πρωθυπουργός.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, ότι στις συνομιλίες που είχε με τους περισσότερους υποψηφίους δεν άνοιξε τα χαρτιά του, παρά μόνο εμφανίστηκε προβληματισμένος για το ποια θα είναι η πορεία του ΚΙΝΑΛ μετά την  αιφνιδιαστική ασθένεια της Φώφης Γεννηματά.

Η κίνηση πάντως του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ όπως είναι φυσικό, έχει πυροδοτήσει πολλές συζητήσεις σε όλα τα επιτελεία των υποψηφίων προέδρων.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι στην πραγματικότητα ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θέλει να εμπλακεί σε αυτή την ιστορία, αλλά πιεζόμενος από πολλά ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επιθυμεί να δρομολογήσει όσο πιο ομαλά γίνεται τις διαδικασίες μέχρι και την 5η Δεκεμβρίου που θα στηθούν οι κάλπες στην Χαριλάου Τρικούπη.

Άλλοι πάλι λένε ότι ο πρώην πρωθυπουργός επιθυμεί ακόμα και για λόγους υστεροφημίας να ηγηθεί μέχρι τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και στην συνέχεια μέσα από ένα έκτακτο συνέδριο να ξεκαθαριστεί το θέμα της ηγεσίας.

Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου βολιδοσκοπεί τις προθέσεις των έξι υποψηφίων, για τα κατά πόσον θα μπορούσαν να αποσυρθούν, προκειμένου να ηγηθεί αυτός μιας ομαλής πορείας για την επόμενη μέρα.

Οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι από τις επαφές που είχε μέχρι χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, η αίσθηση που αποκόμισε ήταν ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι δεν επιθυμούν να αποσυρθούν.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος για παράδειγμα ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι αυτός θα είναι υποψήφιος ανεξάρτητα με το τι θα πράξει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Επιχειρώντας μάλιστα να υποβαθμίσει τη υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού, σε δήλωση του ανέφερε ότι: «Θέλω να σας πω κάτι και να το καταλάβετε καλά. Υπακούω μόνο στις θεσμικές αποφάσεις του κόμματος, στις οποίες και συμμετέχω με την ψήφο μου ως στέλεχος του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου, όπως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σημίτης, πρέπει να βοηθήσουν την κυρία Γεννηματά, εγγυώμενοι όλοι μαζί οι πρώην αρχηγοί, την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα των διαδικασιών. Άλλος ρόλος κατά τη δική μου γνώμη δεν υπάρχει».

Αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος εμφανίστηκε να θέλει να δει όλες τις παραμέτρους του θέματος πριν αποφασίσει.

Σήμερα πάντως ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να επικοινωνήσει με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου με τους οποίους θα συζητήσει για την επόμενη μέρα του κινήματος και για το πώς θα φτάσουν ομαλά στις εκλογές,

ΟΙ πληροφορίες λένε πάντως ότι οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, αλλά και η ίδια η πρόεδρος, παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις, καθώς η κατάσταση είναι ιδιαίτερα εύθραυστη.

Διαβάστε επίσης:

Καμένα Βούρλα: Εντοπίστηκε το ζευγάρι των Άγγλων στο βουνό

Squid Game: Το εξωφρενικό ποσό που απέφερε στο «ταμείο» του Netflix (Video)

ΗΠΑ: Αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Λάνκαστερ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:23