search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:20
MENU CLOSE

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Είμαι πολύ νέα για το βραβείο Oldie of the Year»

19.10.2021 18:22
lilibet65-new

«Νέα στην καρδιά» δηλώνει η 95χρονη Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ για να της απονεμηθεί το βραβείο «Oldie of the Year» (Ηλικιωμένη της Χρονιάς)

Οι διοργανωτές των βραβείων που απονέμονται κάθε χρόνο  και οι αποδέκτες τους είναι μεταξύ άλλων κάτοχοι Όσκαρ, τιμηθέντες με Νόμπελ αλλά και η ίδια η μητέρα της Ελισάβετ, η οποία πέθανε το 2002 σε ηλικία 101 ετών, προσέγγισαν τη βασίλισσα προκειμένου να μάθουν εάν θα σκεφτόταν να αποδεχθεί και εκείνη την τιμή αυτή.

Ωστόσο, ο παρουσιαστής Τζάιλς Μπράντρεθ, ο πρόεδρος των βραβείων που απονέμει το Oldie Magazine, δήλωσε πως έλαβε μια «όμορφη επιστολή», με την οποία η Ελισάβετ έστελνε τις θερμότερες ευχές της, ωστόσο αρνείτο την προσφορά.

«Η Μεγαλειότητά της πιστεύει πως είσαι όσο χρονών αισθάνεσαι, επομένως η βασίλισσα δεν πιστεύει πως πληροί τα σχετικά κριτήρια προκειμένου να μπορέσει να αποδεχθεί (το βραβείο) και ελπίζει να βρεθεί ένας πιο άξιος αποδέκτης», αναφέρεται στην επιστολή από τον Τομ Λάινγκ-Μπέικερ, τον βοηθό προσωπικό γραμματέα της βασίλισσας.

Η Ελισάβετ συμπεριφέρθηκε στο ζήτημα αυτό όπως ο εκλιπών σύζυγός της πρίγκιπας Φιλίππος, που πέθανε τον Απρίλιο, σε ηλικία 99 ετών. Πριν από μία δεκαετία είχε απορρίψει την ευκαιρία να κερδίσει το βραβείο, το οποίο απονέμεται εδώ και 29 χρόνια για να τιμηθεί η συμβολή στη δημόσια ζωή της παλαιότερης γενιάς.

Η φετινή τελετή θα έχει, ωστόσο, τη σφραγίδα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, καθώς η Καμίλα, η σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου και γιου της Ελισάβετ πρίγκιπα Καρόλου, θα παρουσιάσει τα βραβεία. Εξάλλου, oldie μπορεί να θεωρηθεί και αυτή, 74 ετών είναι.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Τα παιδιά των επιστημόνων γίνονται (κυρίως) επιστήμονες, των εργατών εργάτες

Γερμανία: Την Πέμπτη η έναρξη των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κορωνοϊός-Βρετανία: Η «Δέλτα+» κερδίζει έδαφος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:20