search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:28
MENU CLOSE

Βουλή: Ανησυχία για την στατικότητα του κτιρίου – Εντοπίστηκαν ρήγματα (Video)

19.10.2021 09:25
vouli_new

Σήμα κινδύνου για προβλήματα στην στατικότητα του κτιρίου της Βουλής έχει σημάνει τις τελευταίες μέρες στους ειδικούς.

Αυτό αποκαλύπτει, με το σημερινό της πρωτοσέλιδο, η εφημερίδα «Τα Νέα», κάνοντας λόγο για ρηγματώσεις που έχουν εντοπιστεί και έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη εντοπίστηκαν 10 ρηγματώσεις στο εσωτερικό της Βουλής και άλλη μία στην κύρια είσοδο πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, λόγω της κατασκευής του υπόγειου γκαράζ.

«Υπάρχουν κάποια ρήγματα, που πρέπει να δουν τη βαρύτητά τους, όπως σε κάθε παλιό κτήριο, ιδιαίτερα όταν είναι τόσο σημαντικό, είναι απαραίτητο να γίνει περαιτέρω εξέταση», τόνισε ο ομότιμος Καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας στο ΕΜΠ, Παναγιώτης Καρύδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο Κ. Καρύδης υπογράμμισε πως θα έπρεπε να είχε γίνει μελέτη πριν κατασκευαστεί το υπόγειο γκαράζ.

«Είναι ένας διάδρομος πολύ μακρύς, αναπτύσσεται ταχύτητα και δημιουργούνται ταλαντώσεις. Από την εκσκαφή που έγινε το μπάζωμα φαίνεται ότι “έκατσε”. Πρέπει να σε όλα τα κτήρια αυτά τα θέματα να τα προσέχουμε», είπε ο καθηγητής.

Τέλος να σημειωθεί ότι το κτίριο αντιμετώπισε προβλήματα και από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος», καθώς προκλήθηκαν ζημιές με το νερό να μπαίνει στο εσωτερικό περιστύλιο και στο χώρο της έκθεσης για τα 200 χρόνια από το 1821.

Τέλος κομμάτια μαρμάρου έπεσαν και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, δίπλα από την είσοδο, επί της οδού Αμαλίας.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: «Θα είχαν σωθεί αν έρχονταν νωρίτερα», λέει ο διοικητής του νοσοκομείου για τους δύο νέους που πέθαναν από κορωνοϊό

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου

Καιρός σήμερα: Συννεφιασμένο σκηνικό με θερμοκρασίες μέχρι 25 βαθμούς – Πού θα βρέξει (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10