search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:01
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Με ποιον τρόπο το Ισραήλ ανέκοψε το νέο κύμα

20.10.2021 17:47
israhl_emvolio
Πηγή: Pixabay

Χρήσιμα διδάγματα στη μάχη με την πανδημία, που παρουσιάζει έξαρση το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη, αλλά και τη χώρα μας θα μπορούσαν να αντλήσουν οι αρμόδιοι από το Ισραήλ, που ξεπέρασε προ μηνών μια παρόμοια κρίση.

Ειδικοί του τομέα υγείας επισημαίνουν, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι η αναζήτηση απαντήσεων στο Ισραήλ, ειδικά από τις Αρχές της Βρετανίας, θα μπορούσε να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμη, αφού οι δύο αυτές χώρες πρωτοστάτησαν στην κούρσα των εμβολιασμών παγκοσμίως και ήταν από τις πρώτες που προχώρησαν στη συνέχεια σε άρση περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Κι όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, που ανέφερε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε τρεις μήνες, έτσι και το Ισραήλ, είδε τον αριθμό των μολύνσεων να αυξάνεται τον Ιούνιο.

Το Ισραήλ αξιοποίησε την ενισχυτική δόση

Μόλις το Ισραήλ είδε το νέο ξέσπασμα της πανδημίας, ξεκίνησε ένα επιθετικό πρόγραμμα ενισχυτικών δόσεων, μια απόφαση που φαίνεται ότι κατέστειλε τα χειρότερα μέσα σε εβδομάδες.

Αν και υπάρχουν πολλές μεταβλητές που θα πρέπει να εξετάσει κάποιος για να εξάγει συμπεράσματα, όπως ο τύπος εμβολίου, ο χρόνος λήψης, η προτεραιοποίηση των ηλικιακών ομάδων, οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και η χρήση μάσκας, ίσως προσφέρει ένα μάθημα: οι πολίτες πρέπει να κάνουν τις ενισχυτικές τους δόσεις.

«Το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα που πραγματοποίησε μαζική εκστρατεία εμβολιασμού και η πρώτη που γνώρισε τον αντίκτυπο της εξασθένισης της ανοσίας» λέει ο Ραν Μπάλισερ, πρόεδρος της εθνικής συμβουλευτικής ομάδας της χώρας για τον κορωνοϊό, με έδρα το Τελ Αβίβ. Άλλες χώρες θα αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα «εκτός αν χρησιμοποιήσουν τα διδάγματα που μάθαμε εδώ και λάβουν υπ’ όψιν την καμπάνια για ενισχυτική δόση», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης

Δακτύλιος: «Κλείδωσαν» τα νέα μέτρα – Δραστικό «ψαλίδι» στις άδειες, ποιοι εξαιρούνται (Videos)

Έγκλημα στο Αιγάλεω: Δολοφονία ηλικιωμένης μέσα στο σπίτι της

Κορωνοϊός: Ποια είναι η αποτελεσματικότητα κάθε εμβολίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:58