search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:14
MENU CLOSE

Μαθητές από την Άνδρο «συνδιαμορφώνουν» την ύλη στο Βήμα της Κυριακής

20.10.2021 16:48
to_vima

Τις σελίδες του για  δημοσιογραφικές εκδόσεις μαθητών ανοίγει από αυτή την Κυριακή, 24 Οκτωβρίου και πάλι η εφημερίδα Το Βήμα συνεχίζοντας το θεσμό των μαθητικών εφημερίδων που εγκαινίασε τον περασμένο Νοέμβριο.

Το Φθινόπωρο παίρνει το χρώμα του Αιγαίου και τους τίτλους στο Βήμα αυτής της Κυριακής γράφουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της αρχοντικής Άνδρου, Αυτή την Κυριακή.

Η 12η μαθητική εφημερίδα του «ΒΗΜΑΤΟΣ» κυκλοφορεί από τους νέους του Κορθίου, ενός μικρού παραθαλάσσιου χωριού της Άνδρου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου της περιοχής, καλούνται με συνεντεύξεις, έρευνες και ρεπορτάζ  να αναδείξουν ξεχωριστές στιγμές της ιστορίας της περιοχής τους και να εκφράσουν τους προβληματισμούς, τις σκέψεις, τις ιδέες και τις αγωνίες τους.

Η συντακτική ομάδα από το Κόρθι γράφει για τον Έλληνα φιλόσοφο και εκφραστή των ιδεών του Διαφωτισμού στην Ελλάδα,  αγωνιστή και δάσκαλο, Θεόφιλο Καΐρη, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος παιδαγωγός της Ελληνικής Επανάστασης.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα υπάρχει θέμα για την Άνδρο των καπεταναίων με τίτλο «Η Άνδρος των καπεταναίων: Η ναυτική ιστορία του νησιού, η «Μικρά Αγγλία» και οι ιστορίες της» που αρχίζουν ήδη από τον 18ο αιώνα.

Υπάρχει ρεπορτάζ για τον Στρόφιλα  την άγνωστη, όπως επισημαίνεται, αρχαιότερη πόλης της Ευρώπης, η οποία βρίσκεται στο νησί, ένα θέμα για το συναρπαστικό δίκτυο μονοπατιών του νησιού που το καθιστούν περιπατητικό/πεζοπορικό προορισμό για ανθρώπους από όλο τον κόσμο που  κάνουν περιπατητικό τουρισμό, ένα επίσης άρθρο για το Μουσείο Γουλανδρή με αφορμή την καλλιτεχνική πρωτοπορία του επι 42 χρόνια, ρερπορτάζ – οδοιπορικό σε μονές και κάστρα του νησιού με αφορμή  σπάνια κειμήλια και εκθέματα, αλλά και συνεντεύξεις των Γιώργου Σαλταφέρου και  Κώστα Γαρύφαλλου, δύο ζωγράφων και  εκπαιδευτικών που μένουν μόνιμα στην Άνδρο και μιλούν για το νησί.  

Το δημοσιογραφικό οδοιπορικό του «ΒΗΜΑΤΟΣ» στα σχολεία και τις πόλεις της Περιφέρειας ξεκίνησε στις 22 Νοεμβρίου 2020, από την πόλη των Ιωαννίνων και την περίφημη Ζωσιμαία Σχολή της και συνεχίζεται δυναμικά και φέτος.

Η Ελλάδα, με τη ματιά των νέων, μπήκε σε λέξεις και εικόνες και αποτέλεσε το υλικό δώδεκα ως σήμερα μαθητικών εφημερίδων το περιεχόμενο των οποίων εντυπωσίασε και έτυχε ιδιαίτερης ανταπόκρισης, με τον πλούτο και την ποιότητα του.

Διαβάστε επίσης:

Ρουκ Ζουκ: Η απάντηση του ΑΝΤ1 στο εξώδικο ΠΑΟΚ – «Πολύ σοβαρό λάθος μας» (Video)

Ανδρέας Μικρούτσικος: Διασωληνωμένος στην εντατική ο παρουσιαστής (video)

Τηλεθέαση: Προβληματισμός στον ΣΚΑΪ για το lead in πριν από το Δελτίο Ειδήσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10