search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 05:05
MENU CLOSE

Τσίπρας: Οι εκλογές δε θα είναι άγονες, θα δώσουν προοδευτική κυβέρνηση – Φθηνός βαλκάνιος Κουρτς ο Μητσοτάκης

23.10.2021 14:20
tsipras

Το μήνυμα της συσπείρωσης απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με οξείς χαρακτηρισμούς στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό – τον χαρακτήρισε «φθηνό βαλκάνιο Κουρτς» – και έθεσε ως εκλογικό στόχο την απαλλαγή της χώρας από «αυτό το καθεστώς ακραίας κοινωνικής ανισότητας και φαυλοκρατίας».

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι εν όψει εκλογών που θα γίνουν για πρώτη φορά με απλή αναλογική νιώθει απομονωμένους κι έχει ξεκινήσει σενάρια και κόλπα, προεξοφλώντας διπλές κάλπες. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να αντικρούσει αυτό το σενάριο διαμηνύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απορρίπτει τα κόλπα και απαντά καθαρά και ξάστερα πως οι προσεχείς εκλογές όποτε και αν γίνουν «δεν θα είναι άγονες αλλά δώσουν προοδευτική διακυβέρνηση στην υπηρεσία του τόπου και της κοινωνίας, το επόμενο πρωί».

Όσον αφορά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διεμήνυσε ότι αυτό δεν θα είναι συνέδριο «δεν θα είναι ούτε συνέδριο χειροκροτητών ούτε αρένα μηχανισμών» αλλά «μία πλούσια, βαθιά ανταλλαγή ιδεών, προβληματικής, αυτοκριτικής και πάνω απ’ όλα μια αφετηρία αγώνα».

Αναλυτικότερα σημεία της ομιλίας του:

Για την κυβέρνηση

-Δεν μπορεί κανείς να μασάει τα λόγια του αυτές τις ώρες, η Ελλάδα θα βυθιστεί στην ανθρωπιστική κρίση και την κοινωνική διάλυση αν δεν σταματήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Εκεί οδηγεί ο οδοστρωτήρας της πολιτικής τους, οι εξωτερικοί καταναγκασμοί δεν καθορίζουν σήμερα τον πολιτικό ανταγωνισμό για να μπορεί να κρύβεται η δεξιά σήμερα για τις αντικοινωνικές πολιτικές της επιλογές.

Δεν υπάρχει σήμερα κανένα άλλοθι, δεν έχουν άλλοθι τα μνημόνια και την τρόικα. Γιατί υλοποιούν τις μνημονιακές πολιτικές και τις ιδεοληψίες της τρόικα χωρίς μνημόνια.

-Αλλά ούτε και η πανδημία αποτελεί άλλοθι, γι’ αυτό το όργιο του αυταρχισμού, την επίθεση στους νέους και την επιχείρηση διχασμού της ελληνικής κοινωνίας

-Έχουν πετάξει λευκή πετσέτα στην πανδημία, την αντιμετώπισαν ως ευκαιρία

Άφησαν τη μέγγενη της ακρίβειας να πνίγει τη μεσαία τάξη και τα μεσαία στρώματα, πουλώντας τη ΔΕΗ την κρίσιμη ώρα

-Βάζουν στο σημάδι τον κόσμο της εργασίας, καταργώντας το 8ωρο, κρατώντας καθηλωμένο τον κατώτατο μισθό,

-Εξαπατούν τη μεσαία τάξη που την έκαναν σημαία προεκλογικά με έναν πτωχευτικό νόμο, τον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

-Διαλύουν την Παιδεία, υποβαθμίζοντας τις πανεπιστημιακές σχολές,

-Μετατρέπουν το Κράτος σε μαγαζί και το πρωθυπουργικό γραφείο σε Ανώνυμη Εταιρεία που μοιράζει δουλειές

-Ο άριστος γόνος αποδείχθηκε φθηνός βαλκάνιος Κουρτς που τρέμει στην ιδέα της εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Πέτσα 

Για τις εκλογές

-Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο αγώνα, ιστορικό, να απαλλάξουμε τη χώρα και το λαό μας απ’ αυτό το καθεστώς της ακραίας κοινωνικής ανισότητας και της ακραίας φαυλότητας που φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη και ένα καθεστώς που διαθέτει την ισχυρή στήριξη των ελάχιστων που βλέπουν τη χώρα και τους ανθρώπους της ως υποζύγια.

Εμείς απορρίπτουμε, τα κόλπα τα σενάρια και τους τακτικισμούς και λέμε καθαρά και ξάστερα ότι οι επόμενες εκλογές που θα εκφραστεί η λαϊκή βούληση δε θα είναι άγονες γιατί η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή των εκλογών θα δώσουν νέα προοδευτική κυβέρνηση στην υπηρεσία του τόπου και της κοινωνίας την επόμενη μέρα. Χωρίς νέες περιπέτειες, χωρίς σενάρια ακυβερνησίας.

-Αυτό το φαύλο καθεστώς που μεθοδικά χτίστηκε εδώ κ δύο χρόνια δεν αξίζει στον τόπο μας μπορεί και πρέπει να ηττηθεί με το να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες εκλογές.

-Να αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς πρώτη δύναμη αλλά πρώτη και ισχυρή δύναμη που θα καθορίσει τις εξελίξεις,που θα απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου.

Για κόμμα – Συνέδριο

-Ξαναπιάνουμε το νήμα των διεργασιών που συλλογικά έχουμε αποφασίσει για να ολοκληρώσουμε συλλογικά και συντεταγμένα το σχεδιασμό μας γι την οργανωτική ανασυγκρότηση, τη διεύρυνση και τον ποιοτικό μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

-Για να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση του 3ου συνεδρίου μας που έχουμε εξαγγείλει ότι θα είναι ένα συνέδριο τομής και συνέχειας που θα επισφραγίσει τη νέα αρχή που αποφασίσαμε να κάνουμε όλοι μαζί αλλά κ να δώσει ώθηση στον κεντρικό πολιτικό μας στόχο που είναι η διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που θα φέρει τη νέα νίκη, απέναντι στη δεξιά, την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση.

-Το τρίτο μας συνέδριο για το οποίο καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις δε θα είναι ούτε συνέδριο χειροκροτητών ούτε αρένα μηχανισμών

-Θέλω να σας καλέσω όλους σήμερα με την απόφαση για την εξωστρεφή καμπάνια, την πολιτική εξόρμηση κ την εγγραφή νέων μελών να κάνουμε αυτή την υπόθεση, υπόθεση της κοινωνίας

-Το εγχείρημά μας δεν είναι ιδιωτική μας υπόθεση ούτε κομματική μας υπόθεση, θέλουμε να είναι υπόθεση της κοινωνίας

-Θέλουμε να σμίξουμε τον κόσμο και να σμίξουμε με τον κόσμο

-Και το κόμμα χρειάζεται μια νέα αρχή είναι ότι η πείρα η ιστορία του λαού μας τον έχει προικίσει με τα αντισώματα εκείνα που είναι σε θέση να νικήσουν την οικονομική και κοινωνική πανδημία του κ. Μητσοτάκη.

-Στο ερώτημα αν μπορούμε η απάντησή μου είναι απόλυτη: Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε την απολυταρχία της προπαγάνδας τους και να φτάσουμε στο λαό.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στο Twitter για λίγη… μερέντα! (Photos)

Ξέσπασμα Τσελέντη για εικονίσματα σε νοσοκομεία: «Εδώ είναι Ελλάδα, όχι Μωαμεθανιστάν» – Η απάντηση του υπουργείου Υγείας

Θύμα χάκερ έπεσε ο «Μάθιος» του «Σασμός» (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15