search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:13
MENU CLOSE

Αυξήσεις – «φωτιά» σε βασικά προϊόντα διατροφής από τον Νοέμβριο

26.10.2021 17:59
supermarket

Στις τσέπες των καταναλωτών θα αποτυπωθεί η αύξηση στις τιμές της ενέργειας και η παγκόσμια οικονομική αστάθεια που θα οδηγήσουν σε ανατιμήσεις προϊόντων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Σκάι.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήδη  οι προμηθευτές έχουν αρχίσει να δίνουν ανατιμημένους καταλόγους στα σούπερ μαρκετ που θα περάσουν  στην κατανάλωση από το Νοέμβριο.

Για το ηλιέλαιο οι αυξήσεις φτάνουν στο +30%, στο νωπό κοτόπουλο στο +8% και στα παράγωγα του, στα ζυμαρικά έχουν αυξηθεί σε δυο φάσεις και τώρα θα φτάσουμε στο +13% και στον καφέ στο +9%.

Τα αναψυκτικά, τα οποία ήδη οι καταναλωτές τα βρίσκουν ανατιμημένα, η αύξηση θα φτάνει το +10%, τα τυριά έχουν αυξηθεί 15%, ενώ γαλακτομικά, όσπρια και ζάχαρη στο 5%.

Τρεις είναι οι λόγοι των νέων  «τσουχτερών» τιμών που θα κληθούμε να πληρώσουμε σε βασικά είδη διατροφής: η ενεργειακή κρίση, τα πολύ αυξημένα μεταφορικά (έχουμε έλλειψη πρώτων υλών, συσκευασίας για να μπουν τα προϊόντα) και η κλιματική αλλαγή.

Πάντως, κάποιοι θα πουν ότι υπάρχουν και χειρότερα, καθώς σε άλλες χώρες  υπαρχουν και ελλείψεις σε προϊόντα, κάτι που δεν συμβαίνει στην χώρα μας λόγω του μεγέθους αλλά και της οργάνωσης του λιανεμπορίου.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο – Κορωνοϊός: «Έκρηξη» με 4.165 κρούσματα και 380 διασωληνωμένους

28η Οκτωβρίου: Ματαιώνονται οι παρελάσεις και στη Θεσσαλία

Πάτρα: Κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά σε νηπιαγωγείο – 560 ανεμβολίαστοι δάσκαλοι στην Αχαΐα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01