search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:24
MENU CLOSE

Squid Game: Το κρυπτονόμισμα της σειράς του Netflix εκτοξεύεται πάνω και από τα… νούμερα τηλεθέασης

29.10.2021 18:02
Squid Game_new

Ακόμα και κρυπτονόμισμα έχει δημιουργηθεί στο όνομα της δημοφιλούς σειράς του Νetflix.

Έτσι αν είστε θαυμαστής της κορεάτικης σειράς μπορείτε να δείξετε την υποστήριξη σας επενδύοντας σε αυτό.

Το Squid, το οποίο διαπραγματευόταν γύρω στο 1 σεντ την Τρίτη, έφτασε τα 2,34 δολάρια την Παρασκευή -καταγράφοντας άλμα πάνω από είκοσι φορές. Η κεφαλαιοποίησή του, ή ο συνολικός όγκος στην αγορά, είναι 184 εκατομμύρια δολάρια

Το Squid ανήκει στην κατηγορία με τα κρυπτονομίσματα που είναι γνωστά ως «play-to-earn», όπου οι άνθρωποι αγοράζουν μάρκες για να παίξουν σε διαδικτυακά παιχνίδια στα οποία μπορούν να κερδίσουν περισσότερες μάρκες.

Στη συνέχεια μπορούν να τα ανταλλάξουν με άλλα κρυπτονομίσματα ή με χρήματα fiat (παραστατικό χρήμα ή αλλιώς χρήμα αναγκαστικής κυκλοφορίας)

Το διαδικτυακό παιχνίδι που ξεκινά τον Νοέμβριο

Στην περίπτωση του Squid, πολλοί αγοραστές θα είναι πιθανότατα παίκτες που θέλουν να παίξουν σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι του προγράμματος, το οποίο ξεκινά τον Νοέμβριο.

«Όσο περισσότεροι συμμετέχουν, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανταμοιβή τους, σύμφωνα με τη λευκή βίβλο της πλατφόρμας, η οποία λέει ότι οι προγραμματιστές θα λάβουν το 10% του τέλους συμμετοχής με το υπόλοιπο 90% να δίνεται στον νικητή».

«Το πιο σημαντικό, δεν θα έχει θανατηφόρες συνέπειες προφανώς!» αστειεύονται οι εγκέφαλοι του εγχειρήματος.Οι μεμονωμένοι γύροι έχουν κόστος συμμετοχής – για παράδειγμα, το να παίξει κανείς στο Γύρο 1: Red Light, Green Light θα κοστίσει σε έναν παίκτη 456 Squid , ενώ θα υπάρχουν έξι γύροι συνολικά που θα γίνονται πιο ακριβοί όσο προχωρούν.

«Αυτό το κρυπτονόμισμα εντάσσεται σε μια μακρά και αυξανόμενη λίστα με ψηφιακά νομίσματα και μάρκες που φέρουν τυχαία memes ή πολιτιστικά φαινόμενα», δήλωσε στο BBC ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Cornell Eswar Prasad.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλά τέτοια νομίσματα προσελκύουν γρήγορα τη φαντασία των επενδυτών, οδηγώντας σε υπερβολικά διογκωμένες αποτιμήσεις. Οι αφελείς ιδιώτες επενδυτές που παγιδεύονται σε τέτοιες κερδοσκοπικές φρενίτιδες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο σημαντικών απωλειών» προειδοποιεί

Διαβάστε επίσης:

Akazoo: «Καμπάνα» 38,8 εκατ. δολαρίων στην ελληνική εταιρεία για απάτη

Χώρισαν Gigi Hadid και Zayn Malik – Η μητέρα της ισχυρίζεται ότι την χτύπησε ο τραγουδιστής

Facebook – Meta: Απίστευτο τρολάρισμα στο Twitter για την αλλαγή ονόματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15